Declaració davant el Senat dels EUA

Instagram afirma que pal·lia el sofriment dels adolescents

Instagram afirma que pal·lia el sofriment dels adolescents

AFP

1
Es llegeix en minuts

El cap d’Instagram, Adam Mosseri, va assegurar aquest dimecres que la seva aplicació ajuda a pal·liar el sofriment dels adolescents i que els documents publicats segons els quals resulta nociva per als joves són una descripció errònia de la premsa.

«Les informacions publicades sobre les nostres investigacions internes han sigut caracteritzades de forma errònia», va dir Mosseri, que a més va assegurar que molts adolescents han dit que Instagram «els ajuda quan estan patint amb els moments difícils propis de l’edat».

El cap de la popular plataforma d’imatges (propietat de Meta) va testificar davant el Subcomitè de Protecció al Consumidor del Senat dels EUA, on va ser cridat arran de la publicació dels denominats Papers de Facebook, una sèrie de documents interns de la companyia filtrats a la premsa al setembre. Entre altres coses, els papers filtrats apunten que Instagram és perjudicial per a una part dels seus usuaris més joves i que resulta especialment «tòxic» per a les adolescents, ja que «agreuja» els problemes que una de cada tres noies té de la seva imatge corporal.

Peticions al Senat

Mosseri, per la seva banda, va treure rellevància a aquests estudis –encarregats per la mateixa empresa– a l’assegurar que alguns es van basar en les experiències de només 40 adolescents, i va dir que la seva única finalitat era informar la companyia de les percepcions més negatives d’Instagram per part dels usuaris. «[Els estudis] no van mesurar relacions de causa-efecte entre Instagram i els problemes del món real», va assegurar.

Notícies relacionades

Mosseri també va mirar de convèncer els senadors que és un problema que va més enllà d’una aplicació concreta i va citar una enquesta segons la qual TikTok i YouTube són més populars entre els adolescents nord-americans que Instagram.

«Com que els joves utilitzen diverses plataformes, resulta determinant que tractem la seva seguretat ‘online’ com un repte de tota la indústria i que desenvolupem solucions i estàndards en el sector», va indicar. Específicament, Mosseri va suggerir la creació d’una entitat que determini les millors pràctiques a seguir respecte a tres qüestions: com verificar l’edat dels usuaris, com dissenyar experiències que siguin adequades a cada edat i com crear controls dels pares.