Dispositiu policial

Una empresa especialitzada mira de desallotjar prop de 100 ocupes en un complex residencial d’Eivissa

Una empresa especialitzada mira de desallotjar prop de 100 ocupes en un complex residencial d’Eivissa
2
Es llegeix en minuts

L’empresa Desokupa ha instal·lat aquest matí un control d’accés al Club Punta Arabí (Eivissa) per evitar el robatori de mobiliari i electrodomèstics i preparar el dispositiu de desallotjament, previst a partir d’aquest dijous. Entre els 150 ocupes que viuen a la zona, es troba «un grup de 40 persones molt violent i organitzat que estava desmantellant tot el complex, emportant-se mobles, teles o vitroceràmiques», segons ha advertit el director de Desokupa, Daniel Esteve.

Una vintena de vigilants de seguretat s’ha desplegat a primera hora del matí per reforçar la vigilància i evitar que entrin vehicles al recinte, en el qual se celebra durant l’estiu el conegut mercat ambulant de Punta Arabí. A finals de temporada, la cadena hotelera Azuline va deixar de gestionar el complex, que havia arrendat en els últims anys a l’empresària Paquita Sánchez, i des d’aleshores van començar les ocupaciones massives dels apartaments turístics.

Desokupa, contractada per la nova empresa arrendatària del Club Punta Arabí, va muntar un primer dispositiu de vigilància després que comencessin «els robatoris a sac». Mentre aporta el seu testimoni, Esteve mostra fotografies i vídeos dels actes de pillatge, a més de les matrícules de 20 vehicles que s’han anat emportant objectes. Entre els quals, crida l’atenció una furgoneta de la Creu Roja «que ha sigut gravada en diverses ocasions», adverteix.

Controls

A més dels ocupes, en el complex hoteler continuen vivint una vintena de propietaris d’apartaments «que estan completament aterrits». Fa dos dies, es va instal·lar a l’entrada del Club Punta Arabí un primer control amb quatre vigilants auxiliars, que ahir al matí van ser amenaçats i acovardits pel grup violent d’ocupes, format per unes 40 persones.

«S’han instal·lat a la zona del fons del complex i ahir van venir armats amb navalles, pals i gossos, hi ha molts testimonis que ho podran ratificar», remarca Esteve. «Vam trucar a la Guàrdia Civil, però ara el 70% dels seus efectius està de vacances pels dies extra que fan a l’estiu. Però sempre que hem desocupat a Santa Eulària, tant la Guàrdia Civil com la Policia Local ha fet una tasca formidable», precisa.

Ahir a la nit, ja amb la presència de la Guàrdia Civil, els agents van requisar «40 extintors que havien preparat els ocupes a la porta per tirar-nos-los», explica mentre mostra les imatges per corroborar-ho». «Hem vingut a parar un espoli, que crec que ja s’ha aconseguit, i a partir de demà començarem la desocupació», anuncia Esteve.

«Això estava abandonat»

Notícies relacionades

Per la seva banda, dues de les ocupes que s’han instal·lat al Club Punta Arabí des de fa dos mesos, Sandra Gutiérrez i Ana Rivero, han trucat al ‘Diario de Ibiza’ per manifestar que «la gran majoria de la gent que viu aquí són famílies amb nens i també hi ha persones grans, aquí no hi ha cap violent». «Ens sentim coaccionades, no he de suportar que em diguin indigent davant de la meva filla», lamenten.

«Som conscients que això és una propietat privada, però això estava abandonat i ho mantenim net i cuidat», asseguren. Segons relaten, elles han vist algunes furgonetes emportar-se coses del magatzem del Club Hoteler, «però no era gent que visqui aquí, sinó que deien que la Paquita [la propietària del Club Punta Arabí] els devia diners». «Tenim por, però d’aquí no ens n’anirem sense l’ordre d’un jutge perquè és la nostra llar», sentencien.

Temes:

Okupes Balears