Sancions de 60 a 30.000 euros

El País Valencià multarà tant clients com bars que incompleixin el passaport Covid

  • Altres autonomies com Catalunya només sancionaran els establiments

El País Valencià multarà tant clients com bars que incompleixin el passaport Covid

Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les sancions al País Valencià per a particulars i locals d’hostaleria, restauració, oci i entreteniment que incompleixin l’obligatorietat del certificat Covid, que entra en vigor la mitjanit de divendres a dissabte, podran anar des dels 60 fins als 30.000 euros. Altres comunitats com Catalunya només multaran els establiments, però no és aquest el cas del País Valencià, que multarà tant establiments com clients que no tinguin el certificat Covid.

El Govern valencià ha modificat el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la Covid-19, amb dos nous apartats a sengles articles, davant l’obligatorietat del certificat en l’accés a determinats espais al País Valencià.

S’introdueixen sancions lleus d’entre 60 i 600 euros per als particulars que incompleixin les restriccions d’entrada o exhibició dels documents corresponents, estant degudament anunciades, amb referència als clients que es colin al local o no ensenyin el passaport corresponent.

També es podran imposar sancions de 60 a 600 euros als locals que incompleixin l’obligació de col·locar cartells o mesures informatives en els quals sigui exigible d’acord amb les ordres de l’autoritat sanitària, segons informen a Efe fonts de la Generalitat.

Per a incompliments del titular de l’establiment en l’obligació de sol·licitar el passaport i dels qui permetin l’accés a l’interior dels locals on sigui exigible, les multes van des dels 601 als 30.000 euros, i es consideraran greus.

Notícies relacionades

Totes aquestes sancions seran aplicables als locals d’hostaleria, restauració, oci i entreteniment amb aforament superior a 50 persones; a locals d’activitats recreatives i d’atzar amb servei de restauració; i a esdeveniments, celebracions i festivals de música amb assistència superior a 500 persones i on no sigui possible l’ús permanent de la mascareta.

La modificació del règim sancionador contra el compliment de les mesures de prevenció davant la Covid serà aprovat aquest divendres al ple del Govern valencià.