Consells de Sánchez Romero Carvajal per reconèixer un pernil de pota negra aquest Nadal

Sánchez Romero Carvajal només produeix pernils de gla 100% ibèrics, els denominats 'pota negra'

Consells de Sánchez Romero Carvajal per reconèixer un pernil de pota negra aquest Nadal
3
Es llegeix en minuts

El pernil ibèric és un dels productes més habituals i que més recorden a les festes de Nadal. Però no tots els pernils ibèrics són iguals. Per evitar sorpreses desagradables, Sánchez Romero Carvajal ens ajuda amb alguns consells fonamentals sobre com reconèixer un autèntic pernil de gla 100% ibèric.

Aquest Nadal, disfruta del sabor original de Jabugo utilitzant aquests consells per comprar l’autèntic pernil de gla 100% ibèric. Entra a la botiga online de Sánchez Romero Carvajal i treu partit del 10% de descompte exclusivament als seus producte, introduint el codi NAVIDAD10, vàlid fins al 31 de desembre.

Fixa’t en la morfologia de la peça

Per detectar un bon pernil és important fixar-se en la forma que té. Una autèntica pota negra ha de ser allargada, estilitzada, de canya fina i una peülla negra i desgastada que indica que l’animal ha viscut en llibertat tota la seva vida.


/

El porc 100% ibèric viu en llibertat durant tot l’any en l’entorn protegit de la devesa, alimentant-se d’herba i fruits silvestres, a més d’aglans en l’època de la pastura de glans.

La cuidada alimentació 100% natural dels porcs de Sánchez Romero Carvajal fa que el producte acabat tingui no només un gust deliciós, sinó una qualitat excel·lent amb un alt contingut d’àcid oleic.

Comprova la untuositat del pernil

Per comprovar la qualitat d’un bon pernil és important tocar el greix i veure com llisquen els dits per la peça fàcilment, com si fos oli.

Com més oliós sigui, més quantitat de greixos insaturats conté la peça i més probabilitat que tingui un àcid oleic alt, un greix cardiosaludable amb múltiples beneficis. Indica la quantitat de gla que ha menjat l’animal.


/

Verifica l’etiqueta del pernil i comprova el color de la brida

La brida és l’etiqueta de plàstic que tots els pernils ibèrics han de portar obligatòriament a la pota per ser identificats correctament i saber quin tipus de pernil ibèric s’està comprant.

La norma de qualitat del porc ibèric classifica els pernils en quatre categories, en funció de la raça i la seva alimentació. Cada categoria s’identifica amb uns brida de color diferent (blanca, verda, vermella i negra, que és la de més qualitat).


/

Brida negra. Ens trobem davant d’un producte ibèric de màxima qualitat, un pernil de gla 100% ibèric.Brida vermella. Continua sent un pernil ibèric de gla, però no prové d’un porc de raça pura, sinó que oscil·la entre el 75% i el 50% ibèric.

Brida verda. És un pernil ibèric d’esquer de camp, és a dir, que procedeix de porcs criats al camp i alimentats amb herbes i pinsos i que pot tenir diferents percentatges d’ibèric  (tot i que un mínim del 50%).

Brida blanca. Identifica els pernils ibèrics d’esquer.

Sánchez Romero Carvajal només elabora pernils certificats amb la garantia de màxima qualitat (brida negra).

En el seu compromís amb l’excel·lència, els porcs de Sánchez Romero Carvajal es crien en llibertat des dels primers mesos de vida i disposen de més del doble de l’espai requerit, un mínim de 2 hectàrees per animal.

L’etiqueta permet saber tots els  detalls del pernil i aportar més informació al consumidor. L’etiqueta es posa per sobre del pernil o paleta i mostra, per exemple, el registre sanitari o el percentatge d’ibèric que estem comprant.

Gràcies a aquest sistema d’etiquetatge, podem evitar fraus i informació falsa.

Aquest Nadal, disfruta del sabor original de Jabugo utilitzant aquests consells per comprar l’autèntic pernil de gla 100% ibèric. Entra a la botiga onlinede Sánchez Romero Carvajal i treu partit del 10% de descompte exclusivament als seus producte, introduint el codi NAVIDAD10, vàlid fins al 31 de desembre.

Temes:

Bon Gust Nadal