Error de planificació

Multa de només 2.700 euros a una cirurgiana austríaca per amputar la cama equivocada

  • El pacient s’havia de sotmetre a l’amputació de la cama esquerra però la cirurgiana va marcar la dreta

Multa de només 2.700 euros a una cirurgiana austríaca per amputar la cama equivocada
1
Es llegeix en minuts
EFE

Una cirurgiana austríaca ha sigut multada amb 2.700 euros, dels quals només haurà de pagar la meitat, per haver amputat el maig passat la cama equivocada a un pacient de 82 anys, en el que la defensa de l’acusada va qualificar d’errada humana causada per una equivocació en la planificació de la intervenció.

En la sentència, anunciada dimecres i que encara no és ferma, es concedeix també a la viuda del pacient, que va morir abans que comencés el procés, una indemnització de 5.000 euros.

El jutge del cas va recriminar en el dictamen a la condemnada que hauria d’haver revisat millor els preparatius de l’operació, informa l’agència APA.

El pacient s’havia de sotmetre a l’amputació de la cama esquerra en un hospital de la ciutat de Linz. Abans de la intervenció, la cirurgiana va marcar la dreta, un error del qual ningú a l’equip es va adonar.

Durant el judici, la cirurgiana va reconèixer que sabia que la cama que s’havia d’amputar era l’esquerra i quan el jutge li va preguntar per què va marcar la dreta, es va limitar a repetir: «Simplement, no ho sé».

L’equivocació va passar desapercebuda fins que dos dies després es va canviar l’embenat al pacient.

Notícies relacionades

La defensa de la doctora va argumentar que no es tracta d’una «errada individual», sinó que es va tractar d’una acumulació d’irregularitats en el control i la preparació de l’operació.

La condemnada treballa actualment en un altre hospital.