Conduïa sense permís

Així actuava el punxa-rodes detingut pels Mossos a l’AP-7 a Tarragona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut una persona que punxava rodes a Tarragona que actuava a l’AP-7. L’home, de 47 anys, s’havia especialitzat a cometre furts a persones usuàries d’aquesta autopista amb el mètode de punxar rodes. La seva manera d’actuar sempre era la mateixa: mentre circulava, avisava la potencial víctima que tenia un problema al vehicle i, quan aquesta es parava, aprofitava la distracció per sostreure-li les pertinences.

Es tracta d’un veí de l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i se l’acusa de quatre delictes de furt i de conduir sense tenir el permís.

El primer furt que se li imputa va tenir lloc el 17 de setembre en aquesta via ràpida a l’altura de Salou (Tarragonès), quan es va acostar amb un altre vehicle a la víctima per alertar-lo que tenia un problema mecànic. Quan aquesta va baixar del cotxe per fer les comprovacions, es va adonar que li havien sostret el bolso i una gran quantitat de diners que portava en efectiu. L’arrestat es va emportar prop de 9.000 euros en aquesta ocasió. Es calcula que el total dels objectes i diners sostrets en els furts superen els 12.000 euros.

El segon furt va tenir lloc l’endemà també a l’AP-7, però a l’altura de Reus. En aquest cas, el detingut va avisar la conductora d’un altre vehicle d’una avaria i aquesta es va parar al voral de l’autopista. La víctima es va dirigir amb l’home per comprovar l’estat dels pneumàtics i va ser en aquell moment que aquest va aprofitar per sostreure dos bolsos de l’interior del vehicle i va fugir a gran velocitat. El botí tenia un valor de 825 euros.

Nombrosos antecedents

Notícies relacionades

Tot seguit, el lladre es va adreçar a la C-31, a l’altura de Viladecans (Baix Llobregat), per cometre el tercer dels robatoris. Va utilitzar el mateix mètode que en les últimes ocasions i va sostreure objectes valorats en 1.048 euros.

L’últim dels furts el va consumar el 5 de novembre de nou a l’AP-7, al seu pas per la localitat d’Amposta (Montsià). El lladre va aconseguir sostreure diversos objectes valorats en 1.418 euros utilitzant el mateix mètode de distracció. El detingut, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va passar aquest dimecres a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Reus. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i una ordre de no acostament a tota l’AP-7 a l’àmbit estatal, com ja havia ocorregut en altres ocasions.