Pandèmia

Les farmacèutiques analitzen la resposta de les seves vacunes davant la variant òmicron

  • Moderna creu que hi podria adaptar el seu sèrum «a principis del 2022» i la resta de fabricants ja estudien l’efectivitat contra la nova variant

Les farmacèutiques analitzen la resposta de les seves vacunes davant la variant òmicron

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La farmacèutica nord-americana Moderna, creadora d’una de les vacunes més utilitzades contra la Covid-19, va situar aquest diumenge l’hipotètic desenvolupament d’una nova injecció adaptada a la variant òmicron per a principis del 2022.

«Si hem de crear una vacuna completament nova, això serà a principis del 2022», va assegurar en una entrevista a la cadena BBC el cap mèdic de Moderna, Paul Burton.

Burton també va apuntar en el programa d’Andrew Marr a la televisió britànica que la farmacèutica té centenars de persones treballant en aquesta nova soca des de dijous i va explicar que en les pròximes setmanes preveuen haver pogut determinar l’efectivitat de la vacuna ja existent contra l’òmicron.

Des que la nova variant va ser identificada a mitjans de la setmana passada, els principals fabricants de vacunes contra la Covid-19 a Occident, entre els quals els nord-americans Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson, van començar a provar l’efectivitat dels seus productes contra aquesta soca.

Pfizer i el seu soci alemany BioNTech van emetre un comunicat divendres en què van explicar que els seus laboratoris ja estan analitzant aquesta variant per determinar si la seva vacuna (una de les més utilitzades als EUA i en països europeus) podria necessitar algun tipus d’«ajust».

Notícies relacionades

Per la seva banda, Moderna va alertar que les mutacions observades en la variant són «preocupants» i va explicar que provarà diverses dosis de reforç de la seva vacuna per veure quina és la reacció.

Johnson & Johnson, que comercialitza la seva vacuna a Europa sota el nom de la seva subsidiària Janssen, va apuntar que ja està provant l’efectivitat del seu producte «contra la nova variant de ràpida propagació que es va identificar al sud de l’Àfrica». També la nord-americana Novavax i la britànica AstraZeneca van dir que estan analitzant l’efecte de les seves vacunes contra aquesta nova variant.