Defensa planetària

Missió DART de la NASA: què és i quan comença

  • S’ultima l’enlairament de DART, primera missió de desviació d’asteroides

Missió DART de la NASA: què és i quan comença
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La nau espacial DART de la NASA, primera missió del món a provar tècniques de defensa planetària activa, té el seu llançament programat aquest 24 de novembre.

S’espera que DART (Double Asteroid Redirection Test) s’enlairi des de la Base de Vandenberg (Califòrnia) a les 06.21 UTC, mitjançant un coet Falcon 9 de Space X.

DART té per objectiu demostrar un mètode per a la desviació d’asteroides, anomenat impacte cinètic. L’octubre del 2022, DART impactarà a la petita lluna asteroide Dimorphos, que orbita a un company més gran, Didymos, en un sistema d’asteroides binaris per canviar el seu període orbital.

Testimoni d’excepció de l’operació serà el LICIACube (Light Italian Cubesat for Imaging of Asteroid, un petit satèl·lit de l’Agència Espacial Italiana que serà desplegat des de la mateixa nau DART, que prendrà imatges dels efectes de l’impacte a la superfície i la ploma d’ejecció generada.

Notícies relacionades

Tot i que cap dels asteroides representa una amenaça per a la Terra, la col·lisió amb Dimorphos permetrà als investigadors demostrar la tècnica de deflexió juntament amb diverses tecnologies noves i recopilar dades importants per millorar les nostres capacitats de modelatge i predicció de la deflexió d’asteroides.

Aquestes millores ens ajudaran a preparar-nos millor en cas que un asteroide sigui descobert com una amenaça per a la Terra, destaca la NASA.

Temes:

NASA