Consum

¿Quan és el Black Friday 2021?

Aquest any el conegut com a Divendres Negre se celebra el 26 de novembre, però les ofertes comencen molt abans

¿Quan és el Black Friday 2021?
3
Es llegeix en minuts

El novembre és, per defecte, el mes pre-Nadal. És quan comencen a disparar-se les vendes d’articles relacionats amb tan tradicional festa, ja siguin regals, loteria o elements decoratius, i en aquest sentit, un dels dies més assenyalats d’aquest mes és el Divendres Negre o Black Friday.

En concret, el 76% dels espanyols han reconegut que aprofitarà les ofertes d’aquesta jornada de descomptes i gastaran de mitjana 242 euros, tot i que un 47% ha afirmat que el seu pressupost és inferior al del 2020 a causa de la crisi després de la pandèmia, segons una enquesta recollida per Europa Press.

Els espanyols gastaran una mitjana de 242 euros aquest Black Friday

Més enllà que sigui una «moda americana» o no, el Black Friday ja s’ha convertit en un dels dies de l’any més esperats de l’any pels compradors a Espanya. Aquest any 2021, oficialment, el conegut com Divendres Negre és el 26 de novembre, però les ofertes comencen dies abans. Se celebra aquest dia perquè sempre ha de caure en l’últim divendres del penúltim mes de l’any, a causa de l’origen nord-americà de la celebració.

A nivell geogràfic, els castellanomanxecs seran els que més pressupost destinaran a les compres del Black Friday, amb 344 euros, seguits pels andalusos i els aragonesos, amb una inversió de 297 euros.

Respecte a com faran les seves compres, el 54% dels usuaris invertiran el seu pressupost en compres per internet, ja que valoren molt positivament la comoditat del comerç ‘online’ (41%), però també el preu, ja que un 28% considera que les compres per internet li permeten aconseguir un preu millor, i un 24% valora rebre els productes a casa.

Molts esperen el dia anterior o diversos dies abans del Black Friday per començar a buscar les millors ofertes en els preus dels articles que volen comprar i obtenir, així, els millors descomptes.

La setmana prèvia al Divendres Negre, que aquest 2021 és el 26 de novembre, és quan es disparen les ofertes i descomptes

I és que, tot i que les ofertes de multitud de productes no deixen de succeir-se al llarg del mes de novembre, el seu moment àlgid arriba la setmana de la celebració oficial del Divendres Negre. Així que, si ets un dels que prefereixen fer les compres amb temps ja pots trobar a nombroses botigues ofertes anticipades i avançar les teves adquisicions davant la presència de grans oportunitats.

Consells per al Black Friday

Consells per al Black FridayEls productes de moda i tecnologia són alguns dels objectius estrella en el Black Friday. Segons l’esmentada enquesta, el 37% té previst comprar roba i complements, un 34,2% es decantarà per la tecnologia, seguit per joguines (16%), els llibres (13%) i la decoració (11%).

Si encara estàs decidint què vols o què necessites comprar, potser et convé tenir en compte que, en anys anteriors, els productes que més van veure descendir els preus van ser les tauletes, els ‘smartwatches’, les televisions i els aspiradors, segons un estudi de l’OCU. Recorda que pots consultar els nostres suggeriments i les llistes de productes més venuts.

Aquí et deixem una sèrie de trucs per arribar al Black Friday 2021 amb les coses clares

- Fes una llista prèvia de necessitats, evitant així que els descomptes o la publicitat influeixin en la nostra compra i acabem gastant grans sumes en coses que realment no necessitem.

- Compara preus i pensa si és el millor moment de portar a terme la compra o si podria esperar. I tingues força de voluntat i cenyeix-te a la teva llista, no caiguis en el «hi faré una ullada per si de cas hi veig algun cosa». ¡Acabaràs caient en despeses innecessàries i adquirint coses que realment ni volies!

Notícies relacionades

- Planifica quants diners totals vols gastar-te i intenta no superar-ho.

- Evita compres d’última hora temptat pels descomptes.

Temes:

Black Friday