A l’aeroport del Prat

40 passatgers palestins d’una xàrter s’amotinen i demanen asil a Barcelona

40 passatgers palestins d’una xàrter s’amotinen i demanen asil a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

Una quarantena de passatgers amb passaport libanès d’un vol procedent d’Egipte amb escala a Barcelona es mantenen des de dilluns passat a l’aeroport de Barcelona-el Prat, després que es neguessin a continuar el viatge i sol·licitessin asil a Espanya.

Segons han informat fonts pròximes al cas, els viatgers, pel que sembla d’origen palestí, viatjaven en un vol xàrter procedent del Caire i amb destinació a Bogotà i Quito, que va aterrar a Barcelona cap a les 11.00 hores de dilluns passat per fer escala abans de reprendre el seu trajecte.

No obstant, un total de 39 passatgers de l’avió van baixar i es van negar a continuar el viatge, al·legant que tenien la intenció de formalitzar una petició d’asil davant les autoritats espanyoles.

Des d’aleshores, es mantenen a la sala que l’aeroport de Barcelona disposa per allotjar les persones que tramiten una sol·licitud d’asil en els controls fronterers de les instal·lacions aeroportuàries, un espai que disposa de dutxes i altres serveis bàsics.

Notícies relacionades

Fonts de la Delegació del Govern a Catalunya precisen que els passatgers es mantenen de forma voluntària a l’aeroport, ja que tenen la possibilitat de tornar al seu país d’origen o reprendre el vol cap a Quito i Bogotà.

Aquest fet ha ocorregut pocs dies després que el passat 5 de novembre un vol d’Air Arabia Maroc, que cobria la ruta Casablanca-Istanbul, aterrés a Palma de Mallorca per una falsa emergència mèdica i un grup de viatgers, la majoria de nacionalitat marroquina, empenyessin i increpessin els membres de la tripulació per poder baixar de l’aeronau i emprendre la seva fugida per les pistes per entrar a Espanya de manera irregular.