Procés judicial

El professor de La Salle acusat d’agressió sexual declina declarar davant el jutge

  • El magistrat li comunica en persona l’ordre de processament del docent i exentrenador de futbol, al considerar que hi ha indicis racionals contra ell

El professor de La Salle acusat d’agressió sexual declina declarar davant el jutge

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat que al seu dietari personal relata suposades agressions sexuals a alumnes seus, tal com va revelar EL PERIÓDICO, el professor i exentrenador de futbol de La Salle, Víctor P. G., ha declinat declarar aquest dimarts davant el jutge que investiga un d’aquests casos, el de G. C. G. El magistrat Miguel Ángel Tabares Cabezón li va comunicar oficialment en persona l’ordre de processament, a l’haver trobat indicis contra ell. L’imputat podia rebatre les acusacions i tornar a declarar, però no ho va fer. Hi ha una altra causa en un altre jutjat contra l’educador per uns presumptes abusos sexuals anteriors en la seva etapa de mestre al Viaró Global School de Sant Cugat (de l’Opus Dei). 

En l’ordre de processament, el jutge Tabares exposa que Víctor P., entre el 2010 i el 2012, quan tenia de 12 a 14 anys, va agredir sexualment la víctima, la va colpejar, la va amenaçar amb una arma blanca, la va castigar «gratuïtament» i la va humiliar de paraula. El magistrat considera que presumptament va cometre un delicte d’agressió sexual en un exalumne i exjugador del club, G. C. G., que es va convertir en el seu fillastre per la relació sentimental que va entaular amb la seva mare.

Repetits atacs sexuals i humiliacions

Notícies relacionades

G. C. G., que ara és major d’edat, va denunciar que Víctor P. G. l’havia obligat «en molt repetides ocasions» a masturbar-se en la seva presència, mentre ell feia el mateix. Però altres vegades, era el mateix imputat el que li feia una fel·lació, li feia tocaments per tot el cos, en especial als glutis, i «li hauria sol·licitat mantenir relacions sexuals completes», remarca en ordre de processament. En la seva denúncia, la víctima va precisar els cops, amenaces i humiliacions que li proferia el docent. «Els fets es produïen tant en l’escola com en diversos domicilis familiars i en viatges», recalca el togat.

Els informes medicoforenses assenyalen que l’imputat «castigava o humiliava» el menor si les seves peticions eren o no complagudes. El jutge ressalta que el relat de G. C. G «resulta creïble» per «la seva claredat, espontaneïtat, lògica i coherència» i, per tant, és «prou indici» per continuar la causa contra Víctor P. G.. El docent sempre ha negat les agressions sexuals.