Crisi sanitària global

Així avança la Covid a Europa: Mapa interactiu

  • Àustria decreta el confinament de la població no vacunada, i els Països Baixos avancen el tancament de botigues i bars

  • El Regne Unit i Itàlia estudien administrar la tercera dosi als més grans de 40 anys

Així avança la Covid a Europa: Mapa interactiu
1
Es llegeix en minuts
Alex R. Fischer
Alex R. Fischer

Infografia

ver +
El Periódico

La nova onada de contagis, amb l’arribada de la tardor i la baixada de les temperatures, va en augment. Així, la Covid està agafant una nova arrencada al continent europeu i alguns estats com Àustria, Holanda o Noruega s’han vist amb l’obligació a imposar noves restriccions.

Així avança la Covid amb la nova onada de casos i hospitalitzacions: incidència disparada i vacunació alentida a l’Europa de l’Est.

Europa, en combat contra el virus

Bèlgica és un dels 10 països europeus amb una evolució, segons l’últim informe setmanal del Centre Europeu de Control de Malalties (ECDC), «molt preocupant» on els contagis no deixen d’augmentar.

El Govern dels Països Baixos va ordenar divendres avançar el tancament dels comerços no essencials a les 18.00 hores i l’hostaleria, els supermercats i les farmàcies a les 20.00 hores per frenar els casos de Covid-19, l’endemà de registrar-se la xifra més alta de contagis des de l’inici de la pandèmia el març del 2020.

També, la pandèmia s’està acarnissant aquesta tardor als països d’Europa de l’Est. Després del Perú, la taxa de mortalitat més gran al món l’encapçalen Bulgària, Bòsnia, Macedònia del Nord, Montenegro, Hongria i la República Txeca. Segons l’ECDC, també es troben en una situació «molt preocupant» Polònia, Croàcia, Estònia i Eslovènia.

El sistema sanitari de Bulgària, el país més pobre de la Unió Europea, es troba a punt del col·lapse.

Notícies relacionades

També, Alemanya ha confirmat aquest dilluns que la incidència de nous casos de Covid acumulada en els últims set dies per cada 100.000 habitants ha trencat la barrera dels 300 punts des que es fa aquest tipus de mesurament.

França ha fet marxa enrere la mascareta no obligatòria a classe i ara torna a ser-ho. I Portugal està registrant un augment dels contagis, de les morts diàries i de les hospitalitzacions.