Efectes de l’erupció

El Cabildo de La Palma aconsella el confinament pels alts nivells de diòxid de sofre del volcà

  • La institució pública informa que es paralitza el dispositiu de recollida d’estris de la població evacuada

El Cabildo de La Palma aconsella el confinament pels alts nivells de diòxid de sofre del volcà
1
Es llegeix en minuts

El Cabildo de La Palma ha informat aquest dimecres que es paralitza el dispositiu d’acompanyament de recollida d’estris a causa que hi ha nivells alts de diòxid de sofre (SO2) que emanen del volcà de La Palma que va entrar en erupció el 19 de setembre.

A més, la corporació insular assenyala que a El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte es manté l’alerta per la qualitat de l’aire i recomana a la població mantenir-se en interiors. «En el cas de sortir, utilitzeu mascaretes FFP2, especialment si teniu el sistema immunitari feble», afegeix el Cabildo insular.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, la institució sí que manté el dispositiu per recollir estris domèstics als barris de La Jurona, San Nicolás, Jedey i Las Manchas de Abajo. Afegeix el Cabildo que la ruta d’entrada i sortida de Puerto Naos serà la carretera que surt de Las Manchas fins al club de tennis.

A més, la corporació insular indica que el magma flueix principalment sobre colades antigues de la zona central del volcà, sense que es registrin avenços ni eixamplaments significatius.