Investigació judicial

El jutge considera que hi ha indicis d’agressió sexual contra l’exprofessor de la Salle

  • L’ordre de processament assenyala que el relat de l’exalumne del centre i fillastre de l’imputat, que ara té 22 anys, és coherent i «resulta creïble»

El jutge considera que hi ha indicis d’agressió sexual contra l’exprofessor de la Salle

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre 2010 i 2012, quan tenia de 12 a 14 anys, el va agredir sexualment, el va colpejar, el va amenaçar amb una arma blanca, el va castigar «gratuïtament» i el va humiliar de paraula. Aquest breu però contundent relat és el que exposa el jutge de Barcelona Miguel Ángel Tabares Cabezón en l’ordre de processament de l’exprofessor de l’escola de la Salle Bonanova Víctor P. G, que va ser denunciat per un dels alumnes del centre i fillastre seu, G. C. G. El togat afirma que existeixen indicis contra ell. La resolució, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, fixa per al pròxim 16 de novembre la compareixença de l’exdocent per comunicar-li els indicis que hi ha contra ell. Hi ha una altra causa contra aquest educador per uns presumptes abusos sexuals anteriors en la seva etapa de mestre a la Viaró Global School de Sant Cugat (de l’Opus Dei). 

G. C. G., que ara té 22 anys, va denunciar que Víctor P. G. l’havia obligat «en moltes repetides ocasions» a masturbar-se en la seva presència, mentre ell feia el mateix. Però altres vegades, era el mateix imputat el que li feia una fel·lació, li realitzava tocaments per tot el cos, en especial als glutis, i «li hauria sol·licitat mantenir relacions sexuals completes», remarca en ordre de processament. El noi va viure en un clima de terror durant aquells anys. En la seva denúncia, la víctima va precisar els cops, amenaces i humiliacions que li proferia l’exdocent. Víctor P. G. no només era el seu professor, sinó, a més, el seu entrenador de futbol i el marit de la seva mare. «Els fets es produïen tant a l’escola com en diversos domicilis familiars i en viatges», recalca el magistrat. Els informes medicoforenses assenyalen que l’imputat «castigava o humiliava» el menor si les seves peticions no eren complagudes. 

Una versió clara i espontània

Notícies relacionades

El jutge remarca que el relat de G. C. G «per la seva claredat, espontaneïtat, lògica i coherència, resulta creïble» i és «prou indici» per continuar la causa contra Víctor P. G. i processar-lo per un delicte d’agressió sexual. El togat deixa oberta la possibilitat d’acusar l’exdocent de dos tipus de delicte diferents: atemptat contra la llibertat sexual utilitzant la violència i la intimidació i haver mantingut relacions sexuals amb un menor de 16 anys en aquestes mateixes condicions. La condemna podria arribar als 10 anys de presó, ja que el magistrat apunta que aquesta intimidació i violència es van poder exercir amb «caràcter particularment degradant o vexatori», davant una persona que es trobava «en una situació d’especial vulnerabilitat per raó de l’edat» i el delicte s’hauria comès «en una relació de superioritat i parentiu», com és el cas. Els informes forenses assenyalen que la víctima pateix un estrès posttraumàtic com a conseqüència de la situació viscuda.

L’exprofessor de la Salle es va acostar a G. C. G. a través de la seva mare. No només es va fer amic de la dona, sinó que va entaular una relació sentimental seriosa amb ella. Víctor P. G. es va traslladar a viure amb ells i la nova parella va tenir tres fills, germanastres de la víctima. Segons el seu testimoni, el sospitós va desplegar sobre el menor un control ferri a partir del 2008. A l’escola, on el Víctor exercia de vigilant al pati i li deia amb quins amics podia relacionar-se, i al Club Esportiu Bonanova, com el seu entrenador, primer, i al nomenar-lo el seu ajudant, després. Al fer els 12 anys, el 2010, les agressions sexuals van començar als vestidors en què es canviaven després d’entrenar l’equip de futbol de base i abans de tornar a casa. El denunciant va detallar les pallisses que va patir per dissuadir-lo que no revelés el secret que amagava i les amenaces amb un ganivet de cuina o unes tisores.