Delicte de desobediència

Identificats els irresponsables que es van acostar al volcà de La Palma per fer-se ‘selfies’

  • Es tracta d’un grup de britànics residents a Tenerife que es van desplaçar a l’illa i van eludir els controls de seguretat per fotografiar-se a prop de les colades de lava

Identificats els irresponsables que es van acostar al volcà de La Palma per fer-se ‘selfies’

E.D.

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha identificat i localitzat els imprudents que es van saltar la setmana passada els límits de seguretat de la zona d’exclusió a l’illa de La Palma per fer-se unes ‘selfies’ a tan sols uns metres de les colades de lava produïdes per l’erupció del volcà.

Entre aquests hi ha quatre anglesos que van arribar amb barco des de Tenerife i que han sigut identificats i proposats per delicte de desobediència, segons ha avançat La Sexta. Irresponsables que han posat en perill les seves vides i les dels seus rescatadors per fer-se fotos al costat del volcà de Cumbre Vieja i pujar-les a les xarxes socials. A les imatges se’ls veu, a més, sense cap tipus de protecció personal, sense mascaretes i en samarreta i pantalons curts.

També una embarcació que va superar la zona d’exclusió marítima marcada per Capitania Marítima i que malgrat els avisos per ràdio, advertint de la il·legalitat, no va abandonar la zona.

Notícies relacionades

Aquestes conductes ja s’han posat en coneixement de la Fiscalia i de la Subdelegació del Govern per un presumpte delicte de desobediència.

La directora general de la Guàrdia Civil María Gámez, que ha visitat els agents desplegats al punt de comandament avançat ubicat al municipi d’El Paso, ha volgut demanar prudència a la població i ha reiterat la necessitat de complir les indicacions de zones d’exclusió «perquè és perillós i cal prendre’s la situació amb serietat».