Guardons

El rap pedagògic i l’ocupació rural, premis a la innovació de La Caixa

  • Els guanyadors rebran un ajut econòmic de 15.000 euros per estimular «la seva tasca transformadora»

El rap pedagògic i l’ocupació rural, premis a la innovació de La Caixa

La Caixa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació la Caixa ha entregat els seus premis anuals a la Innovació Social a 10 projectes del tercer sector, entre els quals, ‘Tardes de Garatge’, que utilitza el rap com a eina pedagògica per a adolescents, o ‘Ocupant a mida’, que treballa per a l’ocupabilitat de persones amb discapacitat en l’àmbit rural.

Procedents de vuit comunitats autònomes, els premiats rebran un ajut econòmic de 15.000 euros per «la seva tasca transformadora, innovadora i sostenible davant els reptes socials de l’actualitat».

En l’acte d’entrega, la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha destacat que la recuperació econòmica després de la crisi provocada per la pandèmia ha de ser «sostinguda, sostenible, justa i diferent» a la sortida de la del 2008.

Així mateix, ha remarcat que la sostenibilitat mediambiental i social –trets que comparteixen els projectes guardonats– són pilars fonamentals en la restauració de la normalitat, així com en el projecte europeu de recuperació econòmica. La titular d’Economia ha afirmat que «un país ric no pot permetre’s nens pobres».

Acompanyament

Per la seva banda, el director general de Fundació la Caixa, Antonio Vila, ha assegurat que continuaran «acompanyant» les entitats del tercer sector perquè els seus projectes siguin «escalables», ja que «no n’hi ha prou només amb donar diners».

A l’edifici Caixaforum han acudit representants dels deu projectes guardonats, com ‘Aprenem Junts’, de YMCA, que proposa la robòtica com a motivació per evitar el fracàs escolar; o ‘Mentoria per la inclusió’, d’Associació Quilòmetre Zero, que promou l’emancipació de joves tutelats i extutelats.

Notícies relacionades

També han rebut el premi projectes dedicats a la sostenibilitat com ‘MODUL’, de Fundació Contorno Urbano, que ha recuperat un solar abandonat per convertir-lo en un centre ecològic cultural, o ‘Donem Vida al Bosc’, dedicat a la gestió sostenible del Pirineu català.

El jurat de la Fundació la Caixa ha guardonat igualment projectes enfocats en la inserció social de col·lectius vulnerables, entre els quals, ‘Treballant en Positiu’, que col·labora amb empreses per a la incorporació de persones amb el VIH. Aquests premis s’emmarquen en el Programa d’ajudes a projectes d’iniciatives socials de Fundació la Caixa, que el 2020 va invertir 26,1 milions d’euros en 995 projectes.