Controvèrsia judicial

Aquests són els llibres de la polèmica LGTBI a Castelló

  • Un jutge ha obligat l’ajuntament a retirar 32 llibres d’11 instituts a petició de la Fundació Advocats Cristians

Aquests són els llibres de la polèmica LGTBI a Castelló

MEDITERRÁNEO

3
Es llegeix en minuts

‘El final de l’armari’, ‘LGTBI, claus bàsiques’, ‘Biofòbia, etnografia de la bisexualitat en l’activisme LGTBI’, ‘50 Queers que van canviar el món’, Transeducar, art, docència i drets LGTBI’ o ‘Cultura de l’homofòbia i com acabar amb ella’ (aquest, prologat per l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero) són sis dels 32 llibres objecte de la polèmica entre l’Ajuntament de Castelló i la Fundació Advocats Cristians. Aquest mateix divendres, i després del contenciós-administratiu presentat per l’associació, el jutjat ha obligat la seva retirada d’onze instituts i d’un centre de reeducació.

La presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha justificat aquesta petició de retirada de les publicacions dels instituts castellonencs al·legant que «es tracta d’ideologia». «No és només perquè ofenen sinó perquè també reflecteix l’adoctrinament a les aules», ha afirmat Castellanos en declaracions al diari ‘Mediterráneo’, editat per Prensa Ibérica, com EL PERIÓDICO.

«L’article 103 de la Constitució Espanyola recull que les institucions i espais públics han de ser neutrals i aquests llibres marquen l’adoctrinament en l’educació», ha continuat la representant d’Advocats Cristians, que també ha recordat que una sentència del Tribunal Suprem del 2011 «fa al·lusió al fet que l’educació pública ha de ser neutral».

Gairebé 9.000 recolzaments

Aquesta entitat catòlica va llaçar divendres a la tarda una campanya a les xarxes socials per a recollida de firmes contra «el greu episodi d’adoctrinament contra els cristians» que, en aquests moments, ha rebut 8.888 recolzaments en menys de 24 hores. «No podem consentir que l’Ajuntament de Castelló continuï utilitzant els nostres diners per promoure l’odi contra els cristians a les escoles públiques», ha afirmat.

De fet, Castellanos fa al·lusió a diverses frases que recull en concret la publicació ‘El final d’armari’ que «ataca els catòlics, els musulmans, jueus i evangèlics». Entre d’altres, destaquen: ‘Al·là no és gran, Jesús no ens estima’, ‘Una polla per al pastor Malafia’, ‘Al bisbe li donen per cul’, ‘Xapers al Vaticà’, Veneçuela, el sionisme gai’, ‘Porno per a tothom’. «És evident l’obsessió de l’Ajuntament de Castelló contra els catòlics, primer amb la Creu del Ribalta i ara amb els llibres», ha dit Castellanos, que ha denunciat una «persecució talibana».

Comunicat de l’Ajuntament

Notícies relacionades

L’ajuntament ha anunciat la seva intenció d’al·legar la interlocutòria notificada pel Jutjat Contenciós administratiu núm. 1 de Castelló. L’esmentada interlocutòria accepta les mesures cautelaríssimes demanades per Advocats Cristians i ordena la retirada dels llibres amb temàtica LGTBI regalats als onze instituts públics i el centre Pi Gros. El jutge diu literalment que «acordo suspendre l’executivitat de l’actuació realitzada per l’Ajuntament de Castelló de la Plana, consistent en l’entrega de 32 llibres d’ideologia LGBTI a onze instituts públics de Castelló i el centre de Pi Gros, acordant la retirada dels referits exemplars dels centres educatius IES Bovalar, Caminàs, Francesc Ribalta, Juan Bautista Porcar, La Plana, Matilde Salvador, Miquel Peris i Segarra, Penyagolosa, Politècnic, Sos Baynat, Vicent Castell Doménech, i el centre de Pi Gros».

«Des de les Regidories de Cultura, Feminisme i LGTBI ens hem quedat perplexes davant d’aquesta decisió perquè tenim la plena convicció que regalar aquests llibres als centres educatius contribueix a la inclusió i al respecte a la diversitat, fomenta la tolerància i dona eines al professorat per treballar amb les diferents sensibilitats. «Ens reafirmem amb l’adquisició i distribució als centres d’aquests lots de llibres, comprats sota criteri tècnic, perquè estem en una societat democràtica i lliure en la qual han de prevaler la tolerància i els drets fonamentals, perquè els joves d’avui seran els adults de demà. No entenem cap vulneració a la llibertat religiosa ni ideològica a la qual Advocats Cristians apel·la en la interlocutòria», ha afirmat l’ajuntament en un comunicat.

Temes:

LGTBI