Nova polèmica

Ayuso acusa el PSOE i Podem de vendre l’avortament com «una festa»

  • «Hi ha dones que, en comptes d’una vegada, avorten quatre vegades», ha assegurat la dirigent del PP

  • El Govern li exigeix que es disculpi amb les dones que han hagut d’interrompre un embaràs

Ayuso acusa el PSOE i Podem de vendre l’avortament com «una festa»

EUROPA PRESS / CRAIG HUDSON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, torna a ser al centre de la polèmica, aquesta vegada per unes declaracions sobre l’avortament. En una entrevista a Tele 5, davant d’una pregunta sobre si el PP està a favor o no de derogar la llei de l’avortament, Ayuso ha assegurat que ella «sempre» ha defensat que l’avortament sigui «legal i segur», però «poc freqüent». Dit això, ha carregat contra el PSOE i Podem, a qui ha acusat de vendre l’avortament «com si fos una festa»: «Quan es ven aquest dret [a l’avortament] com si fos una festa o un alliberament, com ho fan les feministes professionals, sobretot de l’entorn del PSOE i Unides Podem, em sembla horrorós».

La dirigent del PP ha afegit que hi ha dones «que en comptes d’avortar una vegada ho fan quatre vegades». «No és el festival de la llibertat», ha reblat abans de denunciar que «moltes vegades» les dones «són empeses» a avortar per la falta d’alternatives i diuen «va, me’l trec de sobre». 

Des del Govern, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha reaccionat qualificant de «molt greu» que Díaz Ayuso hagi acusat les feministes del PSOE i Unides Podem de «celebrar» l’avortament «com si fos una festa» i ha reclamat a la presidenta madrilenya que es disculpi amb les dones que han hagut d’interrompre un embaràs.

Notícies relacionades

«No comparteixo en absolut aquestes afirmacions. Crec que [Ayuso] hauria de demanar disculpes a aquestes dones que en algun moment s’han vist en la dificultat d’haver d’afrontar una situació com aquesta», ha replicat la ministra en una entrevista simultània a Radio 4 i La 2.

La dirigent socialista ha advertit la presidenta popular que el Govern defensarà els drets de les dones i «no admetrà cap retrocés» en les seves llibertats. En aquest sentit, ha defensat que l’Estat ha de garantir que les dones que, pel motiu que sigui, hagin d’avortar, han de poder fer-ho «amb garanties sanitàries i en llibertat», com disposa la normativa actual.