Francesc li reconeix un miracle

El papa Joan Pau I serà beat

El seu pontificat va durar només 33 dies, un dels més breus de la història

El papa Joan Pau I serà beat

WIKIPEDIA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El papa Joan Pau I, el pontificat del qual va durar només 33 dies, serà beat, després que Francesc aprovés el decret que li reconeix un miracle per la seva intercessió i relatiu a la curació d’una nena argentina, segons ha informat avui el Vaticà.

Albino Luciani va néixer el 1912, va ser elegit papa el 26 d’agost de 1978 i va morir sobtadament 33 dies després, per la qual cosa el seu pontificat va ser un dels més breus de la història.

El miracle pel qual Luciani serà proclamat beat es refereix a la suposada curació inexplicable d’una nena argentina que patia una patologia cerebral greu.

El periodista i vicepostuladora de la causa per a la canonització, Stefania Falasca, va anunciar fa algunes setmanes al diari religiós ‘Avvenire’ que el consell mèdic que va examinar el cas de la nena argentina «va dictaminar per unanimitat que la curació era científicament inexplicable».

La causa de canonització d’Albino Luciani es va obrir el novembre del 2003, 25 anys després de la seva mort i va acabar el novembre del 2017 amb el decret sancionat pel papa Francesc, que va proclamar les virtuts heroiques de Joan Pau I.

Notícies relacionades

A finals de novembre d’aquell mateix any va finalitzar també la investigació diocesana iniciada el 2016 a la diòcesi argentina de Buenos Aires on es va examinar el «miracle» per intercessió del Papa Luciani el 2011.

Perquè el papa Luciani fos declarat sant, més endavant es necessitaria provar la seva intercessió en un nou miracle.