Ja ho era des del segon

L’escola bressol serà gratuïta a Galícia des del primer fill a partir del curs vinent

Això beneficiarà uns 20.000 nens, 10.000 dels quals, primogènits

L’escola bressol serà gratuïta a Galícia des del primer fill a partir del curs vinent

EUROPA PRESS / ÁLVARO BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Debat sobre l’Estat de l’Autonomia de Galícia ha arrencat amb un anunci rellevant en l’àmbit social, ja que el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat que es concentraran els recursos perquè, a partir del curs vinent, totes les escoles bressol infantils de Galícia siguin «cent per cent gratuïtes» –aquest servei ja ho era des del segon fill, però a partir del curs que ve també se’n beneficiaran els primogènits.

«Seran gratuïtes totes: les públiques, les d’iniciativa social, les privades i també les municipals dels ajuntaments que estiguin al dia amb el consorci. I per a tots els nens: els segons fills i següents, com fins ara, i també per als primogènits. Una vegada més, Galícia se situa a l’avantguarda d’Espanya prenent una decisió que no existeix enlloc més», ha proclamat Feijóo en el seu discurs, recull Europa Press.

Fonts de la Xunta consultades per Europa Press han concretat que la mesura, que es posarà en marxa a partir del curs que ve a la Comunitat, segons ha ratificat el president gallec en el primer debat de política general d’aquest mandat, encara marcat pel rerefons de la pandèmia, beneficiarà uns 20.000 nens a la comunitat, 10.000 dels quals són primogènits.

Millores en l’educació

En el seu discurs, acompanyat com és habitual de l’aplaudiment dels seus, Feijóo no ha escatimat retrets al Govern central en els diferents àmbits, però ha triat l’àrea de Política Social per realitzar el gran anunci del debat: la gratuïtat de les escoles infantils per a tots els nens gallecs que recorrin a aquest servei.

El president gallec també ha reivindicat la «millor» dècada de l’educació gallega i ha assegurat que «la nova arquitectura i la transformació digital» permetran que continuï sent «garantia de qualitat, oportunitats i futur».

Notícies relacionades

Entre els anuncis de l’àmbit educatiu, ha avançat la creació d’un centre especialitzat en l’ensenyament digital i en la innovació i investigació educativa, amb seu a l’Edifici Fontán de la Cidade da Cultura.

També crearà la carrera investigadora perquè «tots els investigadors públics tinguin un marc comú de professionalització i estabilitat».