Cinc immobles de més de 20 plantes s’aixequen a Ponent

La construcció arriba a la zona de Llevant: dos nous gratacels s’alçaran sobre Benidorm

Un dels edificis a l’avinguda Mediterrani ja està en marxa i se’n projecta un altre al solar de Las Terrazas

La construcció arriba a la zona de Llevant: dos nous gratacels s’alçaran sobre Benidorm

DAVID REVENGA

3
Es llegeix en minuts

L’avinguda del Mediterrani és una de les vies més emblemàtiques de Benidorm i en què s’estenen els gratacels als dos costats. En aquesta zona de Llevant amb prou feines queden terrenys on poder alçar alts edificis, però en el poc espai que hi ha lliure, ja hi ha projectats dos immobles, un al Racó de l’Oix i un altre a primera línia de platja.

La construcció no ha parat a la ciutat ni amb la crisi sanitària (a excepció dels 15 dies que es va prohibir l’activitat no essencial). A la zona de Ponent, s’estan alçant torres de més de 20 altures. Però Llevant tampoc s’ha deixat de banda durant la pandèmia. I és que s’han avançat en diversos projectes que suposaran inversions milionàries a la ciutat. És el cas de la torre de 19 altures que es projecta a Mediterrani, on abans s’ubicava un conegut Minigolf.

Fa setmanes que maquinària i operaris treballen ja sobre el terreny del futur gratacel que s’ubicarà en aquesta parcel·la que va deixar el negoci d’oci després de més de 40 anys funcionant. El projecte va començar a forjar-se el 2018 però no va ser fins al 2020 quan va ser una realitat després de la batalla legal que mantenien les dues parts. Ara comença a aixecar-se aquest nou gratacel a Benidorm de la promotora Monver Inmobiliaria i que suposarà una inversió de 5,5 milions d’euros, segons les fonts consultades per aquest diari.

Aquest edifici, a segona línia de platja, no és l’únic que arribarà a Llevant. Perquè uns metres abans, a l’altura de l’avinguda d’Europa, està projectat un altre gratacel de 32 plantes amb 87 vivendes. En concret s’alçarà al solar que ocupava l’antic edifici de Las Terrazas, un immoble amb problemes durant dècades i al qual per fi es va posar solució. Aquesta parcel·la és l’última que queda lliure en primera línia de la platja de Llevant i ocupa pràcticament tota l’illa fins a Mediterrani, un lloc privilegiat a la ciutat. Les mateixes fonts van apuntar que ja s’ha presentat l’avantprojecte a l’Ajuntament i esperen el vistiplau.

L’edifici de Las Terrazas va ser demolit en la seva totalitat el 2014 tot i que es va anar derruint per fases des del 2000. El 2019 es va arribar a un acord amb els propietaris per crear una aparcament dissuasiu mentre no es construís a la parcel·la. Una cosa que sembla que serà una realitat en poc temps si es compleixen les previsions per a la construcció.

La pandèmia no ha aconseguit acabar amb el desenvolupament urbanístic de Benidorm. En aquests moments, cinc gratacels s’estan alçant a la zona de Ponent i tres més s’han acabat en els últims mesos: l’Intempo i les dues torres de «Sunset Waves» amb 29 plantes i 132 vivendes. A molt pocs metres l’activitat és frenètica entre maquinària i grues.

Cinc gratacels a Ponent

Notícies relacionades

Cinc gratacels a PonentTots formen part del desenvolupament del sector Ponent 2/1, de 131.000 metres quadrats, i de La Cala. Així, les torres que estan en marxa són les dues de «Sunset Cliffs» i la «Sakura». Les dues primeres tindran 28 i 30 altures i 280 vivendes amb una inversió de 86 milions d’euros; la tercera amb nom japonès, serà de 22 altures i 76 vivendes. La trama urbana es completa amb les obres del «Delfin Tower» (construït en la que era l’única parcel·la lliure en primera línia de La Cala) i «Benidorm Beach». Dos gratacels de 22 altures i 44 vivendes, i 36 altures i 196 vivendes respectivament. Amb tot, es pot destacar que totes aquestes torres sumaran prop de 1.000 noves vivendes. La intenció és que estigui tot acabat el 2022.

El desenvolupament urbanístic a Ponent i la construcció de nous edificis a Llevant «és una molt bona notícia per a la ciutat» i reflecteix que «les empreses continuen pensant en Benidorm per aixecar els seus edificis», segons va indicar la regidora d’Urbanisme. Malgrat la pandèmia, l’activitat «no ha parat i s’estan desenvolupant sectors que permetran completar la trama urbana del municipi».

Temes:

Construcció