La lluita contra el narcotràfic

Interior estudia incentivar els agents del Camp de Gibraltar

  • El Govern també pretén incrementar els mitjans tècnics i l’equipament per combatre el tràfic de drogues

operacion policial para desarticular el clan de los pantoja una de las bandas de narcos mas activas en el campo de gibraltar

operacion policial para desarticular el clan de los pantoja una de las bandas de narcos mas activas en el campo de gibraltar

2
Es llegeix en minuts

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, va explicar aquest diumenge que el Ministeri de l’Interior està «estudiant» l’aplicació de «beneficis o incentius» per als agents destinats a la comarca gaditana del Camp de Gibraltar, així com la dotació de més mitjans. Gámez va intervenir en l’acte militar que va tenir lloc a Tarifa (Cadis), amb motiu dels actes per la celebració de la festivitat de la Verge del Pilar, patrona de l’institut armat.

Gámez va afirmar que el Pla Especial de Seguretat per al Camp de Gibraltar ha suposat «un important esforç en mitjans humans i materials» i va xifrar en més de 10 milions d’euros la inversió d’Interior «només per al 2021», per a «la compra d’equipament», amb més de cinc milions de l’esmentada partida per a la Guàrdia Civil.

En aquest sentit, va precisar, Interior «està estudiant mesures per minimitzar l’efecte en el marc de la política de personal del cos amb beneficis o incentius, a més de dotació addicional de mitjans tècnics, equipament i mobilitat».

Tot això emmarcat en el citat pla, centrat en la lluita contra el narcotràfic a la zona, expressant el seu «profund reconeixement» als guàrdies civils de la comandància d’Algesires, que «protagonitzen la batalla contra el narcotràfic i el crim organitzat i sustenten la lluita per mantenir el principi d’autoritat».

La directora general de la Guàrdia Civil va recordar que, amb aquest pla, el Ministeri «va concedir un estatus especial a aquesta comarca», però «els qui encaren aquest desafiament són els homes i dones de les forces i cossos de Seguretat de l’Estat» i va valorar que «els resultats policials són extraordinaris».

La màxima responsable de l’institut armat va emfatitzar també la tasca, al marge del narcotràfic, que es desenvolupa en aquesta comarca, com la immigració a través de l’Estret. Tot això en una localitat per la qual sent un especial afecte, va assegurar, ja que el seu pare «va ser faroner aquí, a Tarifa, i aquí van néixer set dels meus deu germans».

Oferta d’ocupació pública

Ja en clau nacional, Gámez va destacar la «millora de retribucions, l’increment de l’oferta d’ocupació pública per sobre de la taxa de reposició» i la presència de «més dones en llocs de més responsabilitat», destacant que «per primera vegada hi ha dues dones caps de comandància» i que «el 27,5 per cent dels aspirants a ingressar a l’acadèmia de nous guàrdies són dones».

Notícies relacionades

Les autoritats presents a l’acte van fer entrega de les condecoracions als guàrdies civils distingits aquest any per la seva feina, així com a altres entitats de la comarca, com l’Autoritat Portuària de la badia d’Algesires, dos dels fiscals antidroga d’aquesta zona, dos representants de la Policia gibraltarenya, una inspectora d’Hisenda, les dues àrees de gestió sanitària de la comarca i el Banc d’Aliments del Camp de Gibraltar.

Els moments més emotius de l’acte, que ha tingut lloc al passeig de La Alameda de Tarifa, es van viure amb el record als efectius morts, com el guàrdia civil Fermín Cabeza i l’agent del Servei de Vigilància Duanera José Luis Domínguez Iborra, tots dos morts en accidents.