Enginyeria fiscal

Errejón titlla de «gorrer» i «egoista» l’escriptor Mario Vargas Llosa

El nom del peruà figura als Papers de Pandora

Errejón titlla de «gorrer» i «egoista» l’escriptor Mario Vargas Llosa
1
Es llegeix en minuts

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha qualificat de «gorrer» l’escriptor i premi Nobel Mario Vargas Llosa a l’aparèixer als Papers de Pandora l’endemà de la seva intervenció en la convenció del Partit Popular en la qual va assegurar que l’important en unes eleccions «no és que hi hagi llibertat» en elles, sinó que els ciutadans «votin bé».

Errejón ha criticat les declaracions del literat i l’ha ratllat de «gorrer», «egoista» i «insolidari», ja que no contribueix al país mentre que, segons el seu parer, «intenta donar lliçons de democràcia». Així s’ha expressat el líder de la formació en una entrevista aquest dissabte a ‘La Sexta’, recollida per Europa Press.

Dimarts passat, ‘La Sexta’ va revelar que el nom de Mario Vargas Llosa constava als Papers de Pandora i que, pel que sembla, podria haver gestionat els seus drets d’autor després de rebre el premi Nobel de literatura l’any 2016 a través d’una societat ‘offshore’.

Notícies relacionades

«És un disbarat perillós. Aquest senyor escriu molt bé, però ¿qui es creu que és per decidir si es vota bé o malament? ¿Està dient que les eleccions són bones quan es vota el que a ell li agrada?», s’ha preguntat.

Per Errejón, les «persones riques» que decideixen no contribuir a la societat amb els seus impostos, es defineixen en llenguatge col·loquial com a «gorrers». «És gent que després, quan ho necessita, acudeix a l’Estat perquè li pagui els ertos, demana ajudes i va a vacunar-se. Cal tenir una miqueta més de vergonya i discreció», ha conclòs.