Connexions aèries en escac

¿Com afecten les cendres del volcà de La Palma als avions?

  • Les aerolínies han decidit deixar de volar a Tenerife Nord per qüestions de seguretat

¿Com afecten les cendres del volcà de La Palma als avions?

Eldia

1
Es llegeix en minuts

La presència de partícules de cendres als voltants de l’aeroport de Los Rodeos va provocar ahir la cancel·lació de més d’un centenar d’operacions. El primer moviment del dia no es va produir fins després de les dues del migdia. Tot i que l’aeròdrom mai va deixar de ser operatiu, van ser les aerolínies les que van decidir no volar per qüestions de seguretat. Aquesta mesura va acabar col·lapsant la terminal.

La qüestió és: ¿com afecten les cendres els avions?:

Visió

Menys seguretat a cabina

La presència de cendres en ple de vol minva la seguretat operacional en cabina. Sobretot, per l’impacte d’aquestes partícules en els vidres de ‘cockpit’.

Obstruccions

Embús de sondes

Si aquest material volcànic entra a les sondes pilot i sondes estàtiques pot provocar errors de lectura de la velocitat i l’altitud.

Motors

Pèrdua de potència

Notícies relacionades

Les cendres que s’introdueixen en un motor poden arribar a fondre’s al seu interior i obstruir parts de les turbines i els injectors.

Sistema de refrigeració

Embús de filtres

A més de desencadenar fallades en els sistemes de refrigeració, les cendres poden contaminar l’aire de la cabina i crear alteracions en els sistemes de ventilació i pressurització d’una aeronau.