Prevenció

El producte de Leroy Merlin que s’hauria de tornar per la seva perillositat

«Pot existir risc de cremades/lesions i d’incendi», afirma l’empresa després d’una advertència de la Comissió Europea

El producte de Leroy Merlin que s’hauria de tornar per la seva perillositat

Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coneguda cadena de bricolatge i llar Leroy Merlin ha transmès un comunicat en què adverteix d’un defecte de fabricació en un dels seus productes. «Els clients que hagin adquirit aquest producte l’hauran de deixar d’utilitzar», afirmen a la nota. «Pot existir risc de cremades/lesions i d’incendi», afegeix. En concret, es tracta d’una barbacoa de carbó vegetal d’una marca blanca de la cadena Leroy Merlin, que la Comissió Europea (CE) ha ordenat retirar del mercat per incomplir els requisits de la directiva comunitària en matèria de seguretat.

Segons la CE, «el pla horitzontal de la barbacoa s’escalfa massa [molt per sobre de la temperatura ambiental], la graella és difícil de manipular si porta càrrega i, com a conseqüència, l’usuari podria patir cremades i el producte podria causar foc». A més, l’informe també demana que el producte sigui retirat de les llars dels clients que l’hagin comprat.

Barbacoa Naterial Icarus Beta

Notícies relacionades

En concret, es tracta de la barbacoa model Naterial Icarus Beta, una marca blanca de Leroy Merlin.L’empresa explica que efectivament procedeix a retirar-la per prevenir possibles incidents respecte a les altes temperatures a què pot arribar. Per això, a més de publicar un comunicat a la seva web, Leroy Merlin està contactant amb els clients de qui té dades per procedir a la retirada de totes les unitats en el menor temps possible.

«S’ha detectat un risc de seguretat a la barbacoa: quan funciona amb càrrega completa de carbó, pot arribar a temperatures superiors al màxim establert per normativa», afirma el comunicat. «Els clients que hagin adquirit aquest producte hauran de deixar d’utilitzar-lo i entregar-lo a qualsevol botiga Leroy Merlin per efectuar-ne la devolució o la substitució per un model equivalent. És necessari aportar el tiquet de compra del producte», diu la nota.