A l’Alt Penedès

Desmantellada una plantació de marihuana amb capacitat per a 4.000 plantes a Mediona

  • Els Mossos i la Policia detenen un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte la producció del qual estava destinada a l’exportació a Europa

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos i la Policia Nacional han desmantellat una plantació interior de marihuana amb capacitat per a 4.000 plantes a Mediona (Barcelona). Els agents han detingut un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i de defraudació del fluid elèctric.

La producció estava destinada a l’exportació a Europa. Els agents van comissionar 125 quilograms de cabdells de marihuana ja preparats per a la distribució, així com llums, extractors i tota la infraestructura necessària per al cultiu.

En el moment de la detenció es van intervenir 770 plantes, tot i que el recinte tenia capacitat per a 4.000. Segons la companyia elèctrica, els responsables de la plantació havien defraudat 35.000 euros en llum.

A principis de juny, agents de la Policia Nacional i els Mossos van coincidir en la investigació d’una organització criminal d’Europa de l’Est establerta en urbanitzacions de l’Alt Penedès i dedicada al cultiu de la marihuana.

La investigació conjunta dels cossos policials va permetre ubicar la plantació i, sota la tutela del Jutjat número 3 de Vilafranca del Penedès, el 28 de setembre es va fer entrada i registre a un immoble en la urbanització Font del Bosc, a Mediona (Alt Penedès).

L’entrada es va fer amb el recolzament d’unitats especialitzades en previsió de la perillositat dels integrants del grup criminal i per la possibilitat que disposessin d’armes de foc. A la casa es van intervenir plantes, cabdells de marihuana i tota la infraestructura per produir-les i distribuir-les. Segons els Mossos, tenien elements avançats per accelerar el ritme de producció i augmentar les collites i, en conseqüència, els beneficis econòmics resultants del cultiu.

Notícies relacionades

La plantació de marihuana estava connectada fraudulentament al subministrament elèctric, fet que suposava un risc d’incendi greu i un perill per a la resta de cases del seu voltant. Els tècnics de la companyia subministradora elèctrica han calculat en 35.000 euros la defraudació feta pels responsables de la plantació. Segons la investigació, l’organització operava des de la casa des d’octubre de 2017. Per això, els Mossos calculen que haurien obtingut milions d’euros de beneficis amb l’activitat il·legal.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions a causa dels indicis trobats durant el registre que relacionen els membres del grup criminal amb altres plantacions de marihuana.