Els Mossos investiguen una agressió homòfoba al ‘macrobotellon’ de la UAB

  • La víctima va ser empesa per un barranc al crit de «maricon», segons ha explicat una amiga

Els Mossos investiguen una agressió homòfoba al ‘macrobotellon’ de la UAB

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El macrobotellon que va reunir uns 8.000 joves el cap de setmana passat al campus de la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB), continua cuejant. Els Mossos investiguen ara el cas d’un jove que ha denunciat haver sigut víctima d’una agressió homòfoba durant la macrofesta.

Segons ha explicat a la cadena SER una amiga de la víctima, un grup de joves va empènyer el noi per un barranc al crit de «maricon». L’incident va començar quan, segons relata la noia, un grup d’homes la van insultar, li van escopir i la van agredir. Quan un amic es va acostar a ajudar-la, va rebre un cop de puny a la cara i el van empènyer per un barranc al crit de «maricon». De resultes de la caiguda, es va clavar una branca d’arbre al braç, que li va causar una sagnia abundant, de la qual va ser atès a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

El noi no va poder ser atès al campus, ha relatat la testimoni, perquè al trucar al 112 «van dir que no podien entrar al campus perquè hi havia molta gent i no se sentien segurs». «Vam anar caminant durant mitja hora fins a arribar a l’ambulància», ha relatat a la SER.

Notícies relacionades

No va ser aquest l’únic succés de la nit. La policia també investiga una possible violació a una noia. La víctima del presumpte atac és una jove de 18 anys, que diu haver patit una agressió sexual per un desconegut. La noia va acudir a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell (Barcelona), on va passar una revisió mèdica i, posteriorment, va presentar la corresponent denúncia.

El ‘macrobotellon’ ha sigut qualificat pels Mossos de «vergonya col·lectiva». No hi va haver detinguts, però el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar que a conseqüència d’aquesta convocatòria, que va col·lapsar les carreteres d’accés al campus i va saturar la línia de tren que porta a la UAB, es van realitzar deu assistències mèdiques, una de les quals, a l’estació de ferrocarril, totes de caràcter de lleu i degudes majoritàriament al consum abusiu d’alcohol i baralles.