Coronavirus

Melilla confina dues setmanes un centre de menors a causa d’un brot amb prop de 90 afectats

  • Hi ha 14 positius entre els usuaris de la instal·lació i 72 contactes estrets d’aquests afectats

Melilla confina dues setmanes un centre de menors a causa d’un brot amb prop de 90 afectats

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Conselleria de Polítiques Socials, Salut Pública i Benestar Animal de Melilla ha ordenat el confinament durant 14 dies del centre de menors de La Purísima, concretament al mòdul de primera acollida, per un brot de coronavirus en què hi ha prop de 90 menors afectats, la majoria contactes estrets. Segons l’ordre publicada al Butlletí Oficial de Melilla (BOME) extraordinari, hi ha 14 casos positius entre els menors acollits al Mòdul 1 Avicena i 72 contactes estrets dels casos confirmats de Covid-19 que es troben al mateix mòdul. A més, ja s’han donat 50 altes de casos de coronavirus al centre.

Notícies relacionades

Per això, Salut Pública restringeix la lliure entrada i sortida dels menors residents del mòdul de primera acollida per un període de 14 dies naturals i només permet els desplaçaments adequadament justificats que es produeixin per a l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. A més, el centre de menors haurà d’habilitar en aquest mòdul una instal·lació específica per a aquells que presentin símptomes o es declarin positius, separats de la resta de la població residencial, amb les degudes garanties sanitàries per als propis menors i els cuidadors. També estableix la necessitat de fer un seguiment continuat dels menors acollits al mòdul afectat pel brot i del personal que hi treballa.

Entre les recomanacions, Salut Pública assenyala que els menors tinguin prou espai a les habitacions, passadissos i altres espais i sales comunes per complir les mesures de seguretat sanitària i «es procurarà fragmentar, en la mesura que sigui possible, la vida del centre». També recomana que s’estableixin protocols específics o s’atengui els que calgui i es faci l’aïllament en cas que algun menor donés positiu per contagi.