La princesa Elionor comença avui el batxillerat a l’internat de Gal·les

La meta de l’escola és «promoure l’entesa internacional a través de l’educació»

La princesa Elionor comença avui el batxillerat a l’internat de Gal·les
2
Es llegeix en minuts

La princesa Elionor obrirà aquest dilluns una nova etapa en la seva vida a l’iniciar les seves classes de batxillerat a l’internat UWC Atlantic College, situat al sud de Gal·les (Regne Unit), on estudiarà els dos cursos previs a la universitat que costejaran els reis.

La seva marxa a l’escola britànica té lloc una vegada completat el cicle de primària i de secundària a l’escola privada Santa María de los Rosales de Madrid, la mateixa on es va formar el seu pare.

L’hereva al tron, que el 31 d’octubre farà 16 anys, compatibilitzarà els seus estudis a Gal·les amb la seva activitat institucional a Espanya.

L’Atlantic College, on s’estudia el batxillerat internacional, pertany a la xarxa d’internats de l’organització Col·legis del Món Unit (UWC, en les seves sigles en anglès), la meta del qual és «promoure l’entesa internacional a través de l’educació».

Una de les particularitats del centre és que hi ha estudiants de molts països i de diferents races i creences.

El 70% dels 360 alumnes tenen una beca parcial o total, per la qual cosa no procedeixen de famílies adinerades.

En el cas de la princesa, els reis ja van anunciar que es farien càrrec de les 67.000 lliures (uns 76.500 euros) que costen els dos anys de batxillerat.

Elionor de Borbó viurà en una de les cases disseminades pel campus i compartirà habitació amb tres alumnes més de diferent nacionalitat.

A la seva habitació hi tindrà un llit, un armari, una calaixera i «poc més», com va dir el febrer passat Peter Howe, el director de l’escola fins fa poques setmanes, per descriure com d’«espartana» és l’estança on s’allotgen els escolars.

De cada grup se’n responsabilitza un professor, que viu en una altra zona de la casa amb la seva família i que exerceix de tutor i ‘pare adoptiu’ dels escolars que té a càrrec seu, a més de fer de pont amb els seus progenitors.

En les seves estones lliures, com qualsevol alumne, la princesa haurà de rentar la seva roba a les rentadores que hi ha en cada residència.

Notícies relacionades

També dinarà amb la seva safata al menjador del centre en taules compartides al costat dels altres joves.

La princesa s’incorpora a l’internat després d’haver rebut aquest estiu la vacuna contra la Covid-19 i d’haver estat amb els reis i la seva germana a Palma fins al 10 d’agost.