Successos

Detingut un home per cinc atracaments violents a l’Hospitalet de Llobregat

  • El detingut, que actuava al barri de Collblanc-La Torrassa, intimidava les víctimes amb objectes punxants

  • A la propietària d’una botiga de roba, la va colpejar i la va lligar amb brides i el cable d’un carregador de mòbil

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que en sis dies va atracar quatre vianants i va assaltar un establiment comercial a l’Hospitalet de Llobregat, on va arribar a lligar la propietària abans de fugir.

Agents de la Policia de la Generalitat van detenir dimarts passat el sospitós, un home de 39 anys i nacionalitat xilena, com a presumpte autor d’un robatori amb violència en una botiga de roba i de quatre robatoris amb intimidació de vianants, al barri de Collblanc-La Torrassa. Per cometre els assalts, el delinqüent utilitzava un objecte punxant amb què intimidava les víctimes.

La investigació es va iniciar el 19 d’agost quan els agents van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació que s’havia produït en un carrer de l’Hospitalet. Un home havia abordat una dona per sostreure-li el telèfon mòbil mentre li mostrava el puny d’un ganivet per intimidar-la. La víctima va facilitar als investigadors una descripció de l’autor i els agents van iniciar les gestions per obtenir qualsevol dada que els permetés identificar-lo.

L’endemà, es va repetir la mateixa situació, tot i que en aquest cas la víctima va ser un menor d’edat a qui també va robar el mòbil. Al cap de quatre dies més, mentre els agents investigaven els fets, van tenir coneixement d’un tercer robatori amb intimidació al mateix barri i seguint el mateix patró d’actuació que en els dos casos anteriors, tot i que en aquesta ocasió el sospitós li va sostreure diners. Davant la reiteració dels robatoris els agents van intensificar el patrullatge al barri amb dispositius preventius específics i van continuar la recerca de nous indicis.

Gravat per càmeres de seguretat

El matí del 24 d’agost es van produir dos robatoris violents més en poc temps. A primera hora del matí, un home que coincidia amb la descripció dels altres delictes va intimidar una persona amb un tornavís i li va sostreure els diners.

Poc després, va assaltar una botiga de roba just abans de l’obertura. El sospitós, que inicialment es va fer passar per un client, va intimidar la propietària del negoci amb un tornavís i li va robar les joies que portava posades, a més del bolso. L’home fins i tot va utilitzar la violència física contra la víctima i la va arribar a colpejar-la contra el taulell de l’establiment perquè obrís la caixa enregistradora, cosa que li va causar algunes contusions. Posteriorment, va conduir la víctima fins al magatzem de la botiga, on la va deixar lligada amb brides i el cable d’un carregador de telèfon, abans de fugir del lloc. La dona va aconseguir arribar fins a la porta de l’establiment, on una clienta que mirava l’aparador la va poder auxiliar.

Notícies relacionades

Gràcies a la gravació de les càmeres de vigilància els investigadors van poder obtenir una descripció detallada del sospitós, que finalment van poder identificar com un home amb antecedents policials per robatoris violents, que ja havia sigut detingut al juliol per un robatori a un turista italià.

Persecució a peu pel barri

Finalment, els investigadors van iniciar un dispositiu de recerca de l’investigat i el van localitzar a la tarda al mateix barri de Collblanc-La Torrassa. El sospitós va intentar fugir quan va detectar la presència dels investigadors, però el van poder interceptar després d’una persecució a peu per diversos carrers. Després de passar a disposició judicial, el detingut ja ha ingressat a la presó.