Cap a les 13.20 hores de dissabte

Terratrèmol de 4,9 graus es deixa sentir a Melilla, Màlaga, Granada i Almeria

La tremolor s’ha notat sobretot a les zones costaneres així com també a Jaén

Terratrèmol de 4,9 graus es deixa sentir a Melilla, Màlaga, Granada i Almeria

TVE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un terratrèmol de magnitud 4,9 amb epicentre a Alborán s’ha sentit aquest dissabte amb nitidesa a Melilla i en diverses localitats de les províncies de Màlaga, Granada, Almeria –sobretot a la zona costanera– i en algunes d’interior, com Jaén.

Segons les dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), la tremolor de terra s’ha registrat a les 13.20 hores i s’ha pogut percebre a Melilla amb una intensitat III-IV, on moltes persones han sortit al carrer espantades.

També en nombroses localitats de la costa de Granada, Màlaga i Almeria s’ha notat el terratrèmol, amb menor intensitat, de nivell II-III, d’acord amb la primera informació de l’IGN.

Aquest organisme té constància que el sisme s’ha pogut percebre en alguns punts de l’interior de les províncies de Màlaga, Granada i Jaén.

Inicialment ha sigut qualificat amb una magnitud de 4.5 graus per l’IGN, que pocs minuts després l’ha elevat a 4.9 en el càlcul revisat.

Diverses rèpliques

Segons l’IGN, hi ha hagut diverses rèpliques que han sigut percebudes per la població, de magnituds 3.1 i 3.4.

Notícies relacionades

Aquest terratrèmol, que ha durat diversos segons, és un dels més importants de tota la sèrie de moviments sísmics que hi està havent a Alborán en els últims mesos.

Segons ha informat la Ciutat Autònoma de Melilla, el servei d’emergències 112 no ha registrat trucades referint incidències, tot i que sí alguna d’informativa donant constància del sisme o preguntant per la seva magnitud.