Moviments a l’Església

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, renúncia per motius personals

  • El prelat pren la decisió «després d’un període de reflexió, discerniment i oració»

Oriol Bosch, obispo de Solsona

Oriol Bosch, obispo de Solsona / Bcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha presentat la seva renúncia al càrrec al·legant motius «estrictament personals». Segons un comunicat emès aquest dilluns per la diòcesi de Solsona, Novell ha pres la decisió «després d’un període de reflexió, discerniment i oració».

El prelat ja ha fet arribar la seva renúncia al papa Francesc i al govern pastoral de la diòcesi. El Pontífex l’ha acceptat i ha nomenat el bisbe de Vic, Romà Casanova, administrador apostòlic de Solsona durant el temps que duri la vacant.

Notícies relacionades

Tot i que no ha detallat quan va presentar la renúncia ni quines són les raons personals, Novell sí que ha confirmat que el Vaticà ha publicat l’acceptació ‘simpliciter’ de la seva renúncia, en conformitat amb el cànon 401 2 del Codi de Dret Canònic.

Novell va ser nomenat bisbe el novembre del 2010, amb 41 anys, fet que el va convertir en el prelat més jove de l’Estat. Estava considerat un bisbe de tarannà conservador i favorable a la independència de Catalunya. I s’ha destacat pels seus al·legats contra l’avortament, contra el matrimoni d’homosexuals i en defensa de la família tradicional.