Riscos al mar

Rescatats quatre menors a la deriva en un patí de pedals a Pontevedra

Rescatats quatre menors a la deriva en un patí de pedals a Pontevedra

Guardia Civil

1
Es llegeix en minuts

Divendres el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va rescatar els tripulants d’un patí de pedals que navegava a la deriva a més d’un quilòmetre de distància de la platja de Pontevedra d’Areas, on havien llogat l’embarcació.

Els fets van tenir lloc passades les set de la tarda, quan l’embarcació ‘Rio Guadalope’ del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Pontevedra va detectar el patí a la zona de navegació d’embarcacions a motor, i allunyat més d’un quilòmetre de la platja d’Areas.

Al patí de pedals anaven quatre menors que feia dues hores que navegaven a la deriva, en roba de bany i sense possibilitat de comunicar-se a causa que havien esgotat les bateries dels seus mòbils. El corrent els estava arrossegant mar endins i no eren capaços de tornar a terra.

Notícies relacionades

En vista d’aquesta situació, els efectius del Servei Marítim van procedir a embarcar els tripulants a bord de la patrullera i, juntament amb el patí de pedals remolcat, van ser traslladats a la platja, on esperaven impacients i molt preocupats els pares dels menors, que ja havien comunicat la incidència a Protecció Civil.

Recomanacions

La Servei Marítim de la Guàrdia Civil recorda que per evitar aquest tipus d’incidències, que poden portar desgràcies personals, s’han de tenir en compte una sèrie de consells:

  •  Mantenir contacte visual amb els usuaris de la platja.

  •  Portar mitjans de comunicació amb prou bateria, a més d’alguna tovallola o roba d’abric que, en cas de necessitat, pot ser utilitzada per fer senyals des de l’embarcació.

  • Quedar-se allunyats del trànsit d’embarcacions a motor.

  • No utilitzar aquests elements flotants en condicions meteorològiques adverses.

  • Deixar avís a terra a algun familiar o amic que ens trobem fent aquest tipus d’activitat recreativa.

  • En cas de qualsevol situació de risc, posar-se en contacte amb el 112 o el 062.