LA PANDÈMIA A CATALUNYA

Carmen Cabezas qüestiona que es pugui arribar a la immunitat de grup

  • «Si les variants anteriors contagiaven una mitjana de dues o tres persones, la delta n’infecta de cinc a vuit», assegura la secretària de Salut Pública del Govern

Carmen Cabezas qüestiona que es pugui arribar a la immunitat de grup
1
Es llegeix en minuts

La secretària de Salut Pública del Govern, Carmen Cabezas, ha admès aquest dissabte en una entrevista a RAC-1 que és possible que no s’arribi a la immunitat de grup o que sigui molt més complicat per la variant delta del coronavirus. «És difícil dir si es podrà aconseguir la immunitat de grup, però sí que aconseguirem una protecció més elevada per a tota la població», ha dit. I ha afegit que «la immunitat de grup amb la variant delta és difícil». Segons Cabezas, «si les variants anteriors contagiaven una mitjana de dues o tres persones, la delta n’infecta de cinc a vuit», i això posa en qüestió que es pugui aconseguir la immunitat global tal com estava plantejada.

Notícies relacionades

Tal com ha recordat Cabezas, «la vacuna és molt bona per evitar hospitalitzacions però no evita un percentatge de casos». «Per això és necessari que el percentatge de persones vacunades estigui més a prop del 90% que del 70%. ¿El podrem aconseguir? Ara tenim una cobertura molt alta per sobre de 40 anys, però hem d’aconseguir que totes les persones en edat de vacunar-se ho facin. Així reduirem la transmissió, el virus circularà menys i tindrà menys capacitat de mutar», ha insistit.

Batalla per mantenir el toc de queda

D’altra banda, la secretària de Salut Pública ha defensat en la mateixa entrevista la nova proposta del Govern per mantenir el toc de queda en una cinquantena de ciutats de més de 20.000 habitants que tenen una incidència de més de 125 casos per cada 100.000 habitants, i que està pendent de ser avalada o rebutjada pel TSJC. «Havíem demanat mantenir el toc de queda perquè pensem que aquesta mesura ajuda en la situació epidemiològica actual. És important mantenir-la durant alguna setmana més», ha dit. Segons Cabezas, Salut «el que fa és determinar la necessitat d’adoptar mesures per reduir la mobilitat i la interacció social». «Pensem que els municipis de més de 20.000 és on la interacció social es pot produir de manera més fàcil. La xifra de 125 és la que a nivell estatal es defineix com de risc molt alt», detalla.

Temes:

Coronavirus