Ensurt al centre de Barcelona

Uns petards de festa major i un accident domèstic causen l’alarma en un hotel de la Rambla

  • La policia ha acordonat la zona, tot i que no ha sigut necessària l’evacuació de tot l’edifici

  • Els investigadors no veuen relació de moment amb la coincidència en l’aniversari de l’atemptat del 17-A

Barcelona  16/8/2021  Explosion en el hotel Petit Palace   foto: Manu Mitru

Barcelona 16/8/2021 Explosion en el hotel Petit Palace foto: Manu Mitru / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

«He escoltat el soroll de quatre petards, i al cinquè ja m’ha semblat que era una mica més greu. He baixat per la Rambla i ja he vist tota la zona plena de camions de Bombers». L’ensurt de les persones que aquest dilluns al matí passejaven pels voltants de la Boqueria ha sigut majúscul. La forta explosió, ocorreguda poc després de les 12.30 hores, ha causat el pànic a l’hotel Petit Palace de Barcelona, ubicat al número 10 del carrer Boqueria, al costat de la Rambla.

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha declarat que la detonació s’ha degut als focs artificials i les comparses de la festa major de Sant Roc, que se celebren als voltants. Segons ha explicat als periodistes al lloc dels fets, ha sigut «un conjunt de casualitats que s’han ajuntat i han generat una situació d’alarma», ja que en aquell moment un home ha sortit corrents de l’hotel amb les mans ensangonades, perquè, pel que sembla, se li havia trencat la mampara de la dutxa. Batlle ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, mentre els Mossos han acordonat la zona i han informat que no hi ha ferits greus ni danys estructurals a l’edifici, que no ha hagut de ser desallotjat, segons fonts de la policia autonòmica.

Notícies relacionades

Dues hores després de la deflagració, els comerços pròxims a l’establiment hoteler, tancats per precaució, han pogut tornar a reobrir les seves portes. A l’accés de la Rambla al carrer de la Boqueria han arribat cinc vehicles de Bombers, quatre de Mossos, tres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i set de la Guàrdia Urbana.

La investigació del succés està oberta però, en principi, els Mossos no hi veuen cap relació amb la coincidència dels atemptats gihadistes del 17-A a Barcelona.