Contra els ‘botellons’

Deià prohibeix el consum d’alcohol a les terrasses i la venda a domicili les 24 hores

  • Només es podran consumir begudes alcohòliques a l’interior dels locals i terrasses privades

barcelona/deià.jpg

barcelona/deià.jpg

2
Es llegeix en minuts

El municipi balear de Deià (Mallorca) ha prohibit el consum de begudes alcohòliques en la via pública, tant de dia com de nit. Aquesta és la mesura que ha adoptat l’últim ple de la corporació municipal a fi de posar límit a la proliferació de ‘botellons’ als carrers del municipi que es generen, principalment, durant la temporada d’estiu. L’Ajuntament, reunit en sessió plenària ordinària, va aprovar la setmana passada modificar l’ordenança que regula el consum i la venda d’alcohol per fer-la més restrictiva.

La mesura adoptada pel ple preveu la total prohibició del consum de begudes alcohòliques a les terrasses que ocupin la via pública i, en els serveis a domicili, no es podrà subministrar alcohol als clients.

‘Botellons’

L’alcalde de Deià, Lluís Apesteguia, va explicar en la sessió plenària que la problemàtica dels ‘botellons’ s’ha generalitzat en tota l’illa durant aquest estiu i que el municipi no ha sigut l’excepció. Va assegurar que, en el cas de Deià, s’havien detectat el consum de begudes espirituoses en zones com el carrer Arxiduc Lluís Salvador, a Can Corraca, a Sa Cala o Son Marroig, entre d’altres.

En aquest sentit, Apesteguia va afegir que la mesura de restringir el consum d’alcohol en la via pública durant les 24 hores del dia s’adoptava amb la intenció de posar fre a aquesta controvertida pràctica. «El regulem en primer lloc perquè afecta a la convivència i també al tema de la salut pública», va assegurar en el transcurs de la sessió plenària.

A més de frenar el consum d’alcohol desterrant-lo dels carrers les 24 hores del dia, la modificació de la norma municipal també inclou la prohibició de consumir alcohol als bars i restaurants que tenen la terrassa instal·lada en espais públics. Només podran vendre alcohol a l’interior del local o a les terrasses privades, en cas que en tinguin. Els establiments que tinguin servei d’entrega a domicili tampoc podran servir begudes alcohòliques als clients.

Venda d’alcohol

Notícies relacionades

La normativa municipal va un pas més enllà i estableix la prohibició de la venda d’alcohol a partir de les 10 de la nit als establiments que no tinguin el negoci orientat a l’hostaleria. En el cas de bars i restaurants, la venda d’alcohol als clients estarà permesa fins i tot trenta minuts abans de l’horari de tancament del negoci.

La modificació de l’ordenança va ser aprovada per unanimitat amb els vots favorables dels regidors d’Agrupació DEIA i d’El Pi. El text normatiu entrarà en vigor quan s’hagi superat el termini d’exposició pública després de ser publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).