Obituari Obituari Informa de la defunció d'un individu, proporcionant un relat imparcial de la vida, controvèrsies i èxits de la persona.

Mor als 70 anys la periodista cultural Rosa Maria Piñol

La cerimònia de comiat se celebrarà demà dimarts a les 11.00 hores al tanatori de les Corts de Barcelona

Mor als 70 anys la periodista cultural Rosa Maria Piñol

@ESCRIPTORS

1
Es llegeix en minuts
Rafael Jorba
Rafael Jorba

Periodista. Secretari del Comitè Editorial d'EL PERIÓDICO.

ver +

La periodista Rosa Maria Piñol Soler, especialitzada en temes de l’àmbit cultural català, que va desenvolupar als diaris ‘Avui’ i ‘La Vanguardia’, i dels quals es va convertir en un referent, ha mort a Barcelona als 70 anys.

Nascuda a la capital catalana el 1950, Rosa Maria Piñol va iniciar la seva trajectòria al diari ‘Avui’ des de la seva fundació, i en aquest rotatiu va començar escrivint notícies sobre l’actualitat de Barcelona i de l’àrea de l’ensenyament.

El 1980 va passar a la secció de cultura del diari en català i el 1983 va entrar a ‘La Vanguardia’, on va continuar la seva especialització en la cultura i literatura catalanes.

A partir del 2010 va entrar a formar part de l’equip que es va encarregar del llançament de l’edició en català de ‘La Vanguardia’ i es va jubilar el 2015, any en què va rebre el premi Trajectòria, guardó que atorga el món literari i editorial català en reconeixement a una trajectòria en favor de la cultura catalana.

El 1992 ja havia rebut un dels premis Atlàntida, atorgat pel Gremi d’Editors de Catalunya, en el seu cas per «la seva excepcional atenció a tots els aspectes relacionats amb el món del llibre i l’edició en l’àmbit de les lletres catalanes».

El 1991 va escriure el llibre ‘Pompeu Fabra, el meu pare. Records personals de Carola Fabra’, llibre que va editar La Campana.

Notícies relacionades

La mort de Rosa Maria Piñol ha suscitat nombrosos missatges de dol a les xarxes socials dels seus companys de professió, d’escriptors i d’entitats del sector cultural, que han destacat els seus amplis coneixements, el seu sentit de l’humor i la seva predisposició a ajudar els joves que començaven a les redaccions en què va treballar.

La cerimònia de comiat de la periodista se celebrarà demà a les 11.00 hores al tanatori de les Corts de Barcelona.

Temes:

Obituaris