Operació antidroga

Desarticulada una banda que cultivava marihuana als boscos de Tarragona

  • Els arrestats, la majoria de nacionalitat albanesa, tenien tres plantacions als boscos del Priorat 

Desarticulada una banda que cultivava marihuana als boscos de Tarragona

ACN / MOSSOS D'ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que tenia tres plantacions de marihuana en zones boscoses de la comarca del Priorat (Tarragona), i que tenia ciutadans albanesos perquè cuidessin els cultius.

L’operació s’ha portat a terme en diverses fases i en total s’ha detingut set persones: a Cambrils (Tarragona) es va arrestar el màxim responsable, un ciutadà albanès de 50 anys, el seu germà de 37 i la seva parella, una dona espanyola de 47. A les plantacions es va detenir quatre «jardiners». Els Mossos han informat aquest diumenge que tots han ingressat a la presó, acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, per cultiu i tràfic de drogues.

Investigació des de l’octubre

La policia va iniciar la investigació sobre la banda l’octubre passat, al detectar que en un pis de Cambrils s’allotjaven ciutadans albanesos a qui es relacionava amb el cultiu de marihuana. Els Mossos i la policia local d’aquest municipi van vigilar el pis i qui el freqüentava fins que al novembre van comprovar que les persones que l’ocupaven havien sortit del país, on van tornar al març, quan es van reprendre les investigacions i es van detectar tres plantacions de marihuana al Priorat, concretament a les localitats d’Ulldemolins, Cabacés i la Figuera.

La primera de les plantacions va ser desmantellada el 22 de juliol en una operació en què van ser detinguts els quatre «jardiners», d’entre 19 i 32 anys i de nacionalitat albanesa, i requisades 3.175 plantes, més de 2.000 esqueixos i 10.900 grams de cabdells de marihuana. L’última fase de l’operació es va desenvolupar dilluns passat 2 d’agost, quan la policia va desmantellar les altres dues plantacions, a Cabacés i la Figuera, on va trobar 4.600 i 8.178 plantes, respectivament.

Notícies relacionades

Les dues estaven situades en una zona boscosa de molt difícil accés, per la qual cosa van haver d’intervenir el Grup Especial d’Intervenció, la Unitat de Muntanya, un helicòpter i agents de Seguretat Ciutadana i d’Investigació. Les tres plantacions localitzades estaven camuflades en zones boscoses, amb bancals disposats per allotjar milers de plantes, una zona per assecar la marihuana i una altra amb tendes de campanya per als ‘cuidadors’.

Després de desmantellar les dues últimes plantacions, els agents van portar a terme una entrada i un registre en un pis de Vilafortuny, a Cambrils, on van detenir el cap del clan, el seu germà i la seva parella, i on van trobar un quilo de marihuana i documentació sobre l’activitat delictiva, entre aquesta informació sobre els «jardiners», que pel que sembla portaven expressament d’Albània per cuidar dels cultius.