Resolucions judicials

La justícia no avala el certificat Covid per a l’oci nocturn a Andalusia i Cantàbria

  • Galícia és l’única comunitat on és obligatori presentar l’anomenat ‘passaport Covid’ per accedir a l’interior dels locals d’hostaleria

La justícia no avala el certificat Covid per a l’oci nocturn a Andalusia i Cantàbria

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia no ha avalat que s’exigeixi el passaport Covid per accedir a l’interior dels establiments d’oci i hostaleria amb música, una proposta de la Junta.

Segons ha informat l’alt tribunal en un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia considera en una interlocutòria que la proposta no compleix el judici d’idoneïtat ni necessitat per implantar una mesura que afecta el dret a la intimitat i el dret a la no-discriminació.

El Consell de Govern ha acordat aquest dimarts demanar al TSJA l’aval per implantar el certificat digital Covid per accedir a l’interior dels locals d’oci nocturn, per la qual cosa va anunciar que la mesura no entraria en vigor fins que el tribunal es pronunciés.

Galícia, l’única

Galícia és l’única comunitat on és obligatori presentar el certificat Covid per accedir a l’interior dels locals d’hostaleria, després que a Cantàbria hagi decaigut, un cop que el Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria hagi suspès cautelarment aquest divendres el tancament de l’interior dels establiments que havia demanat el Govern regional.

Notícies relacionades

La sala del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia entén que és competent per analitzar aquesta ratificació judicial, ja que la mesura d’implantar el passaport Covid per accedir als bars de copes i discoteques pot afectar drets fonamentals com el dret a la intimitat personal, en tant que implica la necessitat de mostrar dades relacionades amb la salut considerades de caràcter sensible.

També es refereix al principi de no discriminació, ja que estableix un tracte diferenciat per a l’accés a aquests locals, basat en la possessió o no de l’esmentat certificat.