De 18 anys

Detingut un desè implicat en la brutal pallissa del jove d’Amorebieta

Al voltant d’una vintena de persones van participar en l’agressió

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge al matí a la localitat burgalesa de Medina de Pomar K. F. A., de 18 anys, buscat per la Ertzaintza per la seva presumpta participació en la brutal agressió a un jove el 25 de juliol al municipi biscaí d’Amorebieta. Aquest és el desè arrestat per la seva implicació en la pallissa que integrants de la banda de delinqüents denominada ‘Los Hermanos Koala’ van clavar a l’Álex, de 23 anys, per robar-lo.

En un comunicat, l’institut armat ha informat que, a les 10.40 hores, efectius de la Guàrdia Civil han entrat en un domicili de Medina de Pomar, a Las Merindades, on se sabia que podia trobar-se K. F. A., localitzat gràcies a la col·laboració ciutadana. Aquest ha sigut detingut i traslladat a dependències de la benemèrita per a la instrucció de diligències, que seran entregades juntament amb el detingut als Jutjats de Durango (Biscaia).

Es tractaria del desè membre de la banda de ’Los Hermanos Koala’ detingut fins al moment. La Ertzaintza manté l’operació policial oberta per detenir al voltant d’una vintena de persones que van participar en la pallissa.

Amb pals i ampolles

Diumenge de la setmana passada, al voltant de 20 integrants d’aquesta organització va agredir amb pals i ampolles el jove a Amorebieta (Biscaia). La brutal agressió va continuar encara quan la víctima estava inconscient i, posteriorment, li van arrabassar les pertinences. La pallissa va ser gravada per mòbils i difosa per xarxes socials.

Notícies relacionades

Precisament, la Policia Local de Barakaldo va arrestar aquest dissabte passat de matinada al municipi fabril un novè implicat, major d’edat, que avui ha ingressat a la presó. Dels altres vuit detinguts per la Ertzaintza anteriorment, cinc eren menors.

Els altres tres eren adults que van passar a disposició judicial i dos d’ells van entrar a la presó. El tercer va ser posat en llibertat amb obligació de comparèixer cada dilluns al Jutjat. D’aquesta manera, ja són 10 el total d’arrestats, i tres a la presó. 

Temes:

País Basc