Paisatge protegit

Cinc helicòpters miren d’apagar un gran incendi forestal al pantà de San Juan

1
Es llegeix en minuts

Un incendi registrat aquest dissabte a la tarda al pantà de San Juan (Madrid) ha obligat la Guàrdia Civil a desallotjar la urbanització Puerta de San Juan, a prop de la turística localitat de San Martín de Valdeiglesias. Un ampli operatiu dels bombers i la Guàrdia Civil treballen per extingir-lo.

L’incendi s’ha originat a les 18.10 hores d’aquest dissabte a la tarda a la zona de la platja dels nudistes, una zona amb molts arbres. El fort vent d’aquesta tarda als voltants de Gredos i altres punts muntanyosos de la Comunitat de Madrid ha contribuït a la rapidesa de propagació del foc, segons ha informat a Europa Press un portaveu d’Emergències 112 Comunitat de Madrid.

Després de rebre diverses trucades al 112 per part de testimonis de l’incendi que hi havia a la zona, s’ha desplegat un operatiu de 5 helicòpters de la Comunitat de Madrid i 15 dotacions per terra del cos de bombers de la regió, brigades d’agents forestals i la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

De moment no s’han informat que hi hagi ferits. Agents de la Guàrdia Civil han desallotjat la zona d’embarcacions perquè els mitjans aeris puguin agafar aigua del pantà sense risc.

El Govern de la Comunitat de Madrid ha comunicat a mitja tarda que activava el nivell 1 del Pla INFOMA en aquest incendi forestal, pel seu potencial destructor d’un valuós paratge natural, sotmès a diversos nivells de protecció.