Estrena inestable d’agost

Avís per intensitat de pluges a Catalunya per a aquest dissabte

  • Les precipitacions més abundants es localitzaran a les comarques de Girona i l’Ebre

  • La baixada del termòmetre s’allargarà fins a inicis de la setmana que ve

Avís per intensitat de pluges a Catalunya per a aquest dissabte

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primer cap de setmana d’agost amb pluges a Catalunya. A partir d’aquest dissabte a la tarda, està previst que s’estenguin les precipitacions en part de les comarques del nord i l’extrem sud, no seran generalitzades a totes les comarques, però sí que provocaran una baixada dels termòmetres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat que el temps «es complicarà» i el front que passarà deixarà precipitacions i un ambient més fresc:

Aquesta situació afectarà principalment la meitat nord i central de Catalunya, i ha provocat que el Servei Meteorològic actualitzi l’avís de perill per intensitat de pluges. Les comarques més afectades seran les del la meitat nord i central del país, tot i que durant algunes hores també hi pot haver precipitacions intenses a les comarques de l’Ebre.

Els xàfecs, que localment podran ser forts, deixarien fins a 20 mm en 30 minuts.

De moment, l’avís de perill afecta principalment dissabte a la tarda, a partir del migdia. Les pluges poden ser localment fortes a les Terres de l’Ebre, el Berguedà, el Bages, el Moianès, el Vallés Oriental, la Selva, Osona, la Garrotxa, i el Ripollés.

Temperatures pròpies de setembre

Notícies relacionades

Aquest canvi meteorològic s’allargarà fins a inicis de setmana, amb dies inestables i temperatures més pròpies del mes de setembre.

En les previsions que fa el Servei Meteorològic de cara a les sortides de muntanya han avisat que dissabte hi haurà xàfecs al llarg del dia que poden afectar qualsevol massís del país, també fora del Pirineu (malgrat que en aquest cas més aviat a partir de la tarda):