Segon èxode massiu

Operació sortida d’agost: 4,7 milions de desplaçaments per carretera

Els controls es reforcen des d’aquest divendres a les 15.00 hores fins a l’1 d’agost a l’acabar el dia

Operació sortida d’agost: 4,7 milions de desplaçaments per carretera

EFE / ZIPI

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit preveu almenys 4,7 milions de desplaçaments per carretera durant la segona operació especial de l’estiu, que començarà aquest divendres, 30 de juny, a les 15.00 hores, i es donarà per finalitzada l’1 d’agost a l’acabar el dia.

Durant el mes d’agost, la DGT calcula que es produiran 47,8 milions de desplaçaments de llarg recorregut per carreteres al territori nacional.

Davant aquesta situació, a més del dispositiu de regulació i vigilància, la DGT engegarà una campanya per intensificar els controls d’alcohol i drogues a conductors, del 2 al 8 d’agost. També continuarà engegant dispositius especials de regulació i vigilància del trànsit durant tots els caps de setmana de l’estiu.

Sortides fragmentades

El fet que aquest any l’1 d’agost coincideixi en diumenge comporta, segons la DGT, que durant tot el cap de setmana les principals vies suportin un important nombre de desplaçaments, ja que coincideixen a la carretera els trajectes propis del cap de setmana d’estiu, amb els que comencen les vacances i els que finalitzen el seu període vacacional.

Notícies relacionades

La DGT destaca que tot i que l’1 d’agost continua sent la data de començament de vacances per a milers de ciutadans, la tendència dels últims anys ha sigut la de fragmentar-les i disfrutar-les en períodes més curts. Aquest any, a més, el teletreball ha facilitat a molts ciutadans la possibilitat de treballar en segones residències o allunyats de les grans urbs.

De moment, en aquesta segona operació especial espera que els principals problemes de circulació es donaran a les sortides de les grans ciutats i a les principals vies de comunicació d’accés a les zones del litoral, tant divendres a la tarda com durant dissabte al matí.