Fugia d’un control

Detingut a Xile un fugitiu que va fugir després d’atropellar a Barcelona una motorista

Va fugir de la justícia l’any 2019 quan aprofitava un permís per no tornar al centre penitenciari on complia condemna

Detingut a Xile un fugitiu que va fugir després d’atropellar a Barcelona una motorista

Archivo / Acn

2
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos i de la Policia Nacional han aconseguit la detenció a Xile d’un fugitiu que va fugir de la justícia l’any 2019 quan aprofitava un permís per no tornar al centre penitenciari on complia condemna. Se l’acusa d’un homicidi en grau de temptativa per haver atropellat, presumptament, una motorista quan es va saltar un control policial. Al detingut, que tenia vigent una requeriment judicial internacional i li constaven un total de 15 antecedents policials per delictes contra el patrimoni, s’havia especialitzat en atracaments a joieries.

Les investigacions van començar l’abril del 2019, quan l’home complia una pena de 14 anys per diversos fets i va aprofitar una sortida programada per no tornar. Des d’aquest moment, atesa la seva perillositat i els seus antecedents, es van iniciar les gestions policials per a la seva localització, les quals van permetre saber que s’havia refugiat a França. En el transcurs de les comunicacions amb les autoritats franceses es va tenir coneixement que l’home podria haver abandonat el país, però es desconeixia el seu destí.

Liderava una banda violenta

El detingut liderava una banda organitzada, els membres eren tots de nacionalitat xilena i feien ús d’una desproporcionada violència i intimidació en els seus actes. Des de l’any 2008, quan es va registrar el seu primer ingrés a la presó, les seves entrades i sortides dels centres penitenciaris van ser freqüents.

Els fets pels quals se l’estava buscant van passar a Barcelona quan una dotació dels Mossos va observar un vehicle amb dos individus en actitud sospitosa. Al procedir a la seva identificació, els subjectes van col·laborar inicialment, però van fugir posteriorment de manera sobtada a gran velocitat. En aquest intent de fuga, van col·lidir amb una moto conduïda per una dona, que a conseqüència del fort impacte, va caure a terra davant del vehicle.

Localitzat a Xile

Notícies relacionades

El detingut, que era el conductor del vehicle, va continuar amb la seva fuga passant per sobre de la moto i de la seva conductora, fet que li va provocar múltiples ferides. Finalment, els dos ocupants van abandonar el vehicle, que havien sostret en dies anteriors, i van iniciar la seva fugida a peu. Les gestions d’investigació van permetre la seva localització i detenció al cap de pocs dies durant una operació que va suposar la desarticulació d’un grup criminal especialitzat en delictes contra el patrimoni.

Les investigacions conjuntes dels dos cossos policials van concloure que aquesta persona podria trobar-se al seu país natal, a Xile. Una vegada confirmat això, es van iniciar els contactes i intercanvis d’informació pertinents amb funcionaris de la Policia d’Investigacions de Xile, que van aconseguir la seva detenció. El fugitiu portava una vida totalment integrada i vivia al domicili de la seva parella, lloc on va ser localitzat i detingut.