Cinquena onada de coronavirus

Galícia restringirà reunions i demanarà proves per entrar a l’hostaleria

La Xunta limita les reunions a 6 persones en interiors i a 10 en exteriors o dos grups de convivents

Galícia restringirà reunions i demanarà proves per entrar a l’hostaleria

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La Xunta restringirà les reunions entre no convivents i demanarà prova negativa de Covid-19 o certificat de vacunació per entrar als locals d’hostaleria als municipis que es trobin en nivell màxim o alt.

La primera de les mesures –que implicarà prohibir reunions de no convivents de més de 6 persones a l’interior de les llars i de més de 10 a l’exterior i també les de no convivents entre les 3 i les 6 del matí al carrer, amb caràcter general– queda pendent de l’autorització per part del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG).

Així, ho ha anunciat el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, després de la reunió del comitè clínic que ha decidit elevar al nivell màxim els municipis d’O Barco (Ourense), A Pobra y Boiro (la Corunya), i els de Pontevedra de Sanxenxo, Cambados, Meaño i O Grove, així com 29 més en nivell alt, entre els quals les ciutats d’Ourense, Vigo i Pontevedra.

Notícies relacionades

En aquests municipis podrà obrir l’hostaleria tant en interior com a exterior, amb diferents aforaments, tot i que s’exigirà una prova per anar a l’interior, però no hi podrà haver reunions al carrer de no convivents entre les 3 i les 6 de la matinada. A més, s’eliminarà el tancament perimetral als municipis en nivell màxim.

Núñez Feijóo també ha anunciat que s’avança la vacunació a la setmana que ve dels menors de 30 anys, que estava prevista per al 9 d’agost.