Altament contagiós

Alarma al Regne Unit per un brot de norovirus

  • Les autoritats sanitàries britàniques alerten que des del maig hi ha hagut el triple dels casos registrats en els últims cinc anys en el mateix període

Alarma al Regne Unit per un brot de norovirus

PHE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han alertat de l’augment de problemes gastrointestinals provocats per un brot de norovirus –un virus que causa vòmits greus i és l’origen de la majoria de les gastroenteritis– a tot el país. L’Oficina de Salut Pública d’Anglaterra (PHE) parla de 154 casos a tot el país des de finals de maig, cosa que suposa el triple dels registrats en els últims cinc anys en el mateix període.

La majoria de casos del conegut per epidemiòlegs britànics com el ‘virus dels vòmits d’hivern’ s’estan produint en escoles bressol i centres infantils, principalment.

Notícies relacionades

Els norovirus són un grup de virus relacionats i altament contagiosos que solen provocar la coneguda gastroenteritis a l’infectar éssers humans. Aquest tipus d’infeccions poden arribar a ser greus, sobretot per a nadons, nens petits i persones grans. A més, el fet que una persona hagi superat una infecció per norovirus, no la protegeix de tornar a infectar-se en un futur.

Els símptomes que caracteritzen la infecció per norovirus són els típics d’una grip intestinal o estomacal, com nàusees, vòmits, dolor o còlics estomacals, diarrea líquida o tova, sensació de malestar general, febre baixa i dolor muscular. Aquests solen aparèixer entre les 12 i 48 hores posteriors a l’exposició del virus i solen durar d’un a tres dies. També, hi ha persones asimptomàtiques, que no presenten cap dels anteriors signes de malaltia, però que, no obstant, són contagioses i poden propagar el virus a d’altres.