4 anys de condemna

Presó per als acusats de l’incendi d’Horta de Sant Joan 12 anys després

L’acord entre les parts inclou 4 anys de presó per a un dels acusats i 3 anys i 9 mesos per a l’altre

Presó per als acusats de l’incendi d’Horta de Sant Joan 12 anys després
1
Es llegeix en minuts

Acord judicial 12 anys després de l’incendi d’Horta de Sant Joan, en què cinc bombers van perdre la vida. Els dos autors aniran a la presó, segons ha avançat TV-3. La Fiscalia de Tarragona, la Generalitat, com acusació particular i els advocats dels dos acusats, han arribat a un pacte i no hi haurà judici.

Al’incendi d’Horta de San Joan del 2009 que va arrasar 1.000 hectàrees van morir 5 bombers. L’acord inclou 4 anys de presó per a un dels acusats i 3 anys i 9 mesos per a l’altre i una indemnització de gairebé nou milions.

Antonio Paz i Lorenzo Forner van ser els responsables d’un delicte d’incendi forestal en concurs amb cinc d’homicidi (van morir cinc bombers del GRAF de Lleida). La fiscalia reclamava per a cadascun dels imputats 19 anys de presó.

Notícies relacionades

El 20 de juliol del 2009, Paz i Forner, dos antics aspirants a bombers, van fer un foc enmig d’una zona boscosa del parc natural dels Ports. Era plena canícula estival. Al seu dia van declarar que no van valorar el perill que la foguera podia portar i que en cap moment els va moure una voluntat piròmana.

No obstant, quan van ser detinguts, mesos més tard, els Mossos van trobar almenys 15 fotografies on els acusats apareixen retratats, amb aparença de poca preocupació, davant d’una columna de fum. Cinc bombers d’una unitat d’elit van morir al quedar acorralats mirant d’apagar el foc. Un sisè bomber va patir ferides de gravetat.

Temes:

Incendis