Cinquena onada

Catalunya tem que les ucis es desbordin en 10 dies per la Covid

  • «No hem sabut transmetre por a la població», ha dit la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel

Catalunya tem que les ucis es desbordin en 10 dies per la Covid

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Les ucis dels hospitals catalans es poden desbordar en deu dies, segons la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, que ha reconegut aquest diumenge que s’ha reaccionat tard a la cinquena onada de la Covid i ha augurat que a finals de juliol els pacients crítics en poden ser 400 o 500.

En declaracions a RAC-1, la màxima responsable del CatSalut ha assenyalat que s’espera que a finals de juliol s’arribi a un nou pic de la pandèmia i no és un pic optimista, parla d’un nombre de pacients crítics que es pot situar tranquil·lament entre els 400 i 500», davant els 297 que hi ha avui a les ucis.

I ha assegurat que, en aquesta època en què part del personal sanitari està de vacances, «400 pacients [Covid a l’uci] tenen la mateixa implicació que 600 en un altre moment», per la qual cosa el sistema sanitari està molt tensat.

Reacció tardana

Com ja va reconèixer la setmana passada el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest diumenge ha sigut Craywinckel qui ha admès que, «des del punt de vista del CatSalut, de l’impacte en els usuaris i en el sistema sanitari» sí que s’ha reaccionat tard a la cinquena onada.

«No hem sabut transmetre por a la població. Em preocupa moltíssim que la gent continuï sortint, que generi enfrontaments amb les forces de l’ordre quan intenten fer-los tornar a casa amb el toc de queda», ha dit.

S’ha mostrat així mateix partidària de començar a vacunar els menors de 16 anys. «Seria bo –ha assenyalat– poder incorporar-los a partir de la tardor, crec que al principi de l’escola, abans no podrem».

Tancament de l’oci

Notícies relacionades

Craywinckel s’ha referit també a la proposta que ahir va llançar el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, partidari de tancar l’oci nocturn a l’una de la matinada, fins i tot quan acabi la pandèmia.

«No m’incomoda –ha assenyalat– que algú posi sobre la taula si el nostre model d’oci és raonable per fer compatible la festa amb el descans dels veïns. És un debat a obrir en un moment de més tranquil·litat. No dic ni que sí ni que no, dic que com a debat em sembla interessant».

Temes:

Coronavirus