Diàleg

La Conferència Episcopal: «Estem, com els bisbes catalans, pel diàleg»

  • Els bisbes espanyols defensen «l’aplicació de la llei, que es respecti la justícia»

GRAF9041. MADRID, 26/09/2019.- El secretario general y portavoz de la Conferencia Episcopal Española (CEE) y obispo auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, durante la rueda de prensa posterior a la reunión de la comisión permanente. EFE/Emilio Naranjo

GRAF9041. MADRID, 26/09/2019.- El secretario general y portavoz de la Conferencia Episcopal Española (CEE) y obispo auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, durante la rueda de prensa posterior a la reunión de la comisión permanente. EFE/Emilio Naranjo / EFE

1
Es llegeix en minuts

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, ha assegurat que els bisbes espanyols estan amb els seus homòlegs catalans «pel diàleg» al ser preguntats sobre els indults als polítics condemnats pel procés i la postura de les diòcesis catalanes. La Conferència Episcopal Tarraconense –que reuneix els bisbes catalans– s’ha mostrat, davant el context social i polític a Catalunya, convençuda «de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte».

No obstant, Argüello també ha reconegut que dins de la CEE hi ha «opinions diferents». «Els indults ja s’han produït. Nosaltres hem volgut fer un exercici en la Conferència Episcopal Espanyola, de la qual formem part bisbes amb diverses sensibilitats i diverses opinions sobre com podria organitzar-se la vida política i social. I nosaltres hem volgut aprofundir en la nota dels bisbes catalans per extreure’n unes conseqüències que segurament posen accents diferents, però nosaltres hi som, com els bisbes catalans, pel diàleg», ha explicat Argüello.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el bisbe ha assegurat que tots els prelats espanyols defensen «l’aplicació de la llei, que es respecti la justícia» i ha qualificat de «valuosa» la crida que els bisbes catalans fan en la seva nota sobre el «diàleg» i sobre «trencar amb actituds inamovibles».

«Ara que els indults ja s’han produït, que han sortit al carrer i s’han fet manifestacions, hauríem de remarcar aquest aspecte que les actituds inamovibles no ajuden a construir la societat», ha insistit, recollint l’opinió dels bisbes durant la reunió que han mantingut aquests dies a Madrid i en la qual van dedicar una hora i mitja a debatre sobre els indults.