VIOLÈNCIA MASCLISTA

La presó posa sota vigilància el presumpte assassí de la Wafaa per evitar agressions

El Tuvi passarà la quarantena dels nouvinguts a la presó a la Infermeria després d’aplicar-li el protocol de prevenció de suïcidis

La presó posa sota vigilància el presumpte assassí de la Wafaa per evitar agressions

GUARDIA CIVIL

4
Es llegeix en minuts

La presó de Picassent ha posat en marxa el protocol de vigilància especial sobre el presumpte assassí de Wafaa Sebbah, David S. O., àlies El Tuvi, per prevenir possibles agressions que comprometin la seva vida i, per tant, que pugui respondre dels seus actes davant la Justícia. Es tracta d’una mesura habitual per a determinats delictes, especialment els que, com aquest, comporten l’assassinat i la més que probable violació d’una jove, però, a més, en aquest cas, entre els interns hi ha amics de la família de la noia, cosa que ha fet que els responsables de la presó extremin totes les precaucions.

De moment, l’home acusat de raptar i assassinar la jove de 19 anys, el cos sense vida de la qual va llançar a un pou de 15 metres de profunditat en una finca citrícola que era en aquell moment dels seus pares, està en el procés de valoració mèdica per aplicar-li el protocol de prevenció de suïcidis (PPS), per la qual cosa ha sigut ingressat a l’Infermeria del centre i no en un dels mòduls ordinaris.

Es tracta d’una doble estratègia, per garantir la seva seguretat, tant perquè ell pogués atemptar contra la seva vida, una cosa poc probable, com per evitar que sigui objecte de l’atac d’algun reclús.

S’hi uneix l’actual situació sanitària, que obliga tots els interns acabats d’ingressar a passar un període de quarantena de deu dies sense contacte amb altres presos, a fi d’evitar un possible contagi de Covid als que ja són a la presó.

De moment, aquesta serà la seva destinació, almenys en les primeres setmanes i mentre es mantingui el PPS, que s’aplica no només en delictes d’assassinat, agressió sexual o en primers ingressos, sinó també en casos, com aquest, de forta transcendència mediàtica.

El buidatge del pou

Mentrestant, tot està preparat perquè els bussejadors del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (Greim) iniciïn l’extracció d’aigua i llot de l’interior del pou de Casa Vidalet on El Tuvi va confessar haver llançat la jove. L’objectiu, tal com va avançar Levante-EMV és completar l’autòpsia, d’una banda, i buscar més evidències del crim. Per a això, hauran d’assecar el pou –hi havia entorn de dos metres d’aigua en aquest moment, però el nivell és canviant en funció de la capa freàtica– i tant l’aigua com el fang seran crivellats al mil·límetre per recuperar qualsevol element aliè a la terra que pugui tenir relació amb el fet criminal.

De moment, els forenses consideren com a causa més probable la mort per asfíxia, ja que el cap de la jove estava completament embolicat amb cinta d’embalar, però per confirmar-ho necessiten els resultats de l’estudi histopatològic. A més, no descarten altres mètodes homicides, com l’estrangulació, a jutjar per algunes troballes a les restes òssies, en concret, a l’os hioide, que se sol fracturar per la pressió que exerceix l’assassí sobre el coll de la víctima.

Així mateix, hauran d’examinar cada resta òssia per confirmar o descartar l’ús d’altres armes, en el cas que haguessin deixat osca.

El pèssim estat de conservació del cos ha portat a la destrucció de molts dels teixits que ajudarien els metges a saber què va fer exactament el presumpte assassí, per la qual cosa seran la resta d’estudis complementaris els que ajudin els forenses en una autòpsia que està previst que es prolongui per espai de diverses setmanes fins a poder arribar a una conclusió definitiva.

De moment, i ja que El Tuvi es va limitar a dir on era el cos però no com la va matar, ni quina violència va exercir sobre la jove, la Guàrdia Civil elabora el seu informe a partir del trobat en els registres i de la situació en què va ser trobat el cadàver.

Notícies relacionades

Els agents d’Homicidis de València i de l’UCO creuen que la va portar en contra de la seva voluntat a la casa familiar a la urbanització Puig Gros de Carcaixent, a la partida Pla, en el vespre del 17 de novembre del 2019, i que, una vegada allà, va intentar tenir relacions sexuals a les quals la jove es va negar. A partir d’allà, l’hauria agredit sexualment, per a la qual cosa l’hauria immobilitzat lligant-li les mans amb cordes –tenia el sostenidor tallat i li faltava la roba interior, i no portava suèter, per la qual cosa sospiten que va ser ell que la va vestir– i amenaçat, possiblement, amb algun tipus d’arma.

Després, ja de nit, l’hauria traslladat amb el seu cotxe des d’aquesta vivenda a Casa Vidalet, una altra finca de la família ubicada a 5,2 quilòmetres pel camí més curt, on s’hauria desfet del cos ja sense vida de la noia llançant-la al pou de reg.